ANEKDER'den sağlık çalışanlarına destek!

ANEKDER'den sağlık çalışanlarına destek!

Anadolu Ekoloji ve Kalkınma Derneği (ANEKDER) Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Ayşe Pınar yaptığı yazılı açıklama ile sağlık çalışanlarına destek verdi. 

Ayşe Pınar şunları belirtti;

“Ülkemizde ve dünyanın her yerinde, hayatını insan yaşamını kurtarmaya adamış hekimler ve sağlık çalışanlarına teşekkür, minnet ve en önemlisi can borcumuz var. Ülkemizde (COVID-19) Koronavirüs salgını nedeniyle acı bir tablo ile karşı karşıyayız.

unnamed-(1)-581.jpg

Hekimlere, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin devam etmesi, sağlık emekçilerinin ölümüne çalışma koşullarına mahkum edilmesi gibi utanç uygulamalarına son zamanlarda daha çok şahit oluyoruz. Bizzat Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlardan, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçılarımızın yanı sıra her 3 günde 1 sağlık çalışanının intihar ettiği gerçeği bilinmektedir. Tıp fakültesini bitiren öğrencilerin çoğu mesleklerini yapamaz hale geldiği,

‘Paran kadar sağlık’, ‘paran kadar ilaç’ ve sağlık hizmetlerinin tamamen halkın sırtına yüklenmesinin yıkıcı sonuçları şimdiden görülmeye başlamıştır. Oysa, sağlık hizmetlerinin herkes için eşit, parasız ve ulaşılabilir olmalı, sağlık çalışanlarının refah seviyelerini yükseltmek için gerekenler mutlaka yapılmalıdır. Hekimler, sağlık emekçileri, vatanın her yerini görev alanı bilen, karşısındaki insanların her birine eşit hizmet veren, idealist insanlardır. Hekimlerimize ve Tüm sağlık çalışanlarına saygı göstermek, tüm insanlığın görevidir.

‘Anekder, Anadolu Ekoloji ve Kalkınma Derneği’ olarak, tüm sağlık emekçilerimizin hak ettikleri saygıyı görerek yaşamaları için verdikleri mücadele de sonuna kadar yanlarında oluğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Halkın sağlığı için zor şartlar altında gece gündüz çalışan hekimlere ve sağlık emekçilerine can borcumuz var…” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.