Angela Merkel ve Donald Tusk Gaziantep'te

Angela Merkel ve Donald Tusk Gaziantep'te

Angela Merkel ve beraberindeki heyet, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ana Uçağı'yla Gaziantep'e inmesinin ardından şehre indi. Heyet mültecilerin kaldığı bölgeleri dolaşacak.

Ana Uçağıyla Gaziantep'e inen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hemen ardından Almanya Şanşölyesi Angela, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ı taşıyan uçak şehre iniş gerçekleştirdi. Davutoğlu ve Avrupa'dan gelen ziyaretçiler mültecileri ziyaret etmek üzere Nizip ilçesine geçecekler.

Nizipi ilçesinde buluşan siyasetçiler, burada bulunan çadır kentteki Suriyelileri ziyaret edecekler. Ahmet Davutoğlu şehre beraberinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile 16.45'te iniş gerçekleştirdi. Başbakanı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin karşıladı.

 

Mülteciler için proje başlatılacak

Angela Merkel ve beraberindeki AB yetkilileri, Gaziantep'e gerçekleştirecekleri ziyaretin yanı sıra Kilis'e de gidecek. Kilis'teki mülteci kampını da gezecek olan heyet, Avrupa Birliği'nin mültecilerin ihtiyaçları için ödenecek 3 milyar Euro'nun değerlendirilmesi hakkında da konuşacak.

Avrupa Birliği heyeti ve Angela Merkel, bölgede sığınmacılarla ilgili yapılacak projeler, ziyaretin temel nedenini oluşturuyor. Bölgedeki Suriyeli mültecilerin güzel bir şekilde yaşayabilmelerini, korunmaları ve sağlıklı beslenebilmeleri dışında eğitim masraflarının karşılanabilmesi için Avrupa Birliği tarafından ilk aşamada 3 milyar Euro, 2018 yılı sonuna kadar bir 3 milyar Euro verilmesi bekleniyor. AB yetkilileri ve siyasi liderlerin ziyaretleri esnasında şehirde bulunan aileler ve çocukları hakkında önceden hazırlanmış bir projenin de hayata geçirilmesini sağlayacaklar.

Merkel bölgedeki mültecilerle sohbet ederek, sorunlarını dinleyecek. Almanya Şansölyesi'nin bölgede işinin bitmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraber Gaziantep Üniversitesi'ne geçerek burada ortak bir basın açıklaması düzenleyecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.