Angela Merkel'den flaş Libya hamlesi!

Angela Merkel'den flaş Libya hamlesi!

Merkel, 19 Ocak'ta Berlin'de düzenlenecek Libya Konferansı için Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Sarrac'a ve darbeci General Hafter'e davette bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan-Merkel görüşmesinde Libya'daki gelişmeler ve bölgesel konular ele alındı.  Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, "Görüşmede, Libya meselesi çözümüne ilişkin Berlin Konferansı'nın hazırlık süreci ele alındı. Putin, Libya’daki tarafların katılımıyla Moskova’da yapılan görüşmelerle ilgili Merkel'e bilgi verdi" ifadeleri yer aldı.

CEZAYİR DE KATILACAK

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra aktif bir Libya siyasetinin sinyallerini veren Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılması planlanan Libya konulu konferansa Merkel'in daveti üzere katılacağını duyurdu. Almanya, ay sonunda Libya konulu uluslararası konferans düzenlenmesi için çalışma yürütüyor. Başarısız bir toplantı olmasından kaçınmak ve büyük güçler ile Libya'da etkili olan bölge ülkeleri arasında daha çok uzlaşı sağlanması için Almanya, Eylül 2019'dan bu yana birçok kez konferansın tarihini ileriye atmıştı.  Şimdiye kadar, ABD, Rusya, Fransa, İngiltere, Çin, Almanya, Türkiye, İtalya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Cezayir, konferansa katılacağını bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.