Ankara Garı saldırısında hayatını kaybedenler Foça'da anıldı

Ankara Garı saldırısında hayatını kaybedenler Foça'da anıldı

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’na düzenlenen bombalı saldırıda ölenler İzmir’in Foça İlçesi’nde anıldı. Ölenlerin anısına mumlar yakıldı, ağıtlar söylendi.

Türkiye tarihinin en kanlı olaylarından biri olan Ankara Garı saldırısının 3.yıl dönümünde Foça Barış Kadınları Platformunun çağrısıyla bir grup vatandaş (10 Ekim 2018 Çarşamba günü Saat 20.30 dolayında) Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Ölenlerin fotoğraflarının yer aldığı bir pano etrafına toplanan ve mumlar yakan grup bir süre sessiz kaldıktan sonra “Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor” ve “Zahit Bizi Tan Eyleme - Kimse Bilmez Ahvalimiz Ey Canım”  parçalarını ağıt formunda birlikte söylediler.

Ağıtların ardından kısa bir konuşma yapan Foça Barış Kadınları Platformu Sözcüsü Filiz Kardam 2015 yılında Ankara Garı’nda gerçekleştirilen saldırıda katledilenleri hüzünle andıklarını söyledi. Filiz Kardam;  “ IŞİD (DAEŞ) bombalı saldırısı olduğu söylenen saldırıda katledilmiş olan arkadaşlarımız, vatandaşlarımız , gençlerimiz,  barış istedikleri için, barış için bir araya geldikleri için katledilen insanlarımızın anısına toplandık. Onları unutmayacağız. Bir daha bu tür şeylerin olmaması için, suçluların bulunması için unutturmayacağız. Suçluların bir kısmı hala yok ortada. 16’sı hala bulunmuş değil faillerin. Bulunanlara verilen cezaların ne kadarı gerçekleşecek o da belli değil. Bunların unutulmaması için ufacık bir şey yaptık bugün. İnadına barış diyeceğiz” dedi.

Kardam’ın konuşmasının ardından bir süre alkış yapan grup daha sonra olaysız dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.