Ankara-İzmir hızlı tren hattı 2025’te Tamamlanacak

Ankara-İzmir hızlı tren hattı 2025’te Tamamlanacak

Yapımı devam eden Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattı 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Üstyapı İşleri Temel Atma Töreni, gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Hızlı Tren Üstyapı İşleri Temel Atma Töreni için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afyonkarahisar Çay Barajı Açılış Töreni için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile canlı bağlantı yaptı. Törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, milletvekilleri ile yerel yöneticiler katıldı.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Hızlı Tren Üstyapı İşleri Temel Atma Töreni için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afyonkarahisar Çay Barajı Açılış Töreni için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile canlı bağlantı yaptı. Açılışları yapılan tesislerin bulunduğu yerlerde kurdelelerin kesilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye davet ettiği çocuklar ve beraberindekilerle kurdele keserek tüm eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, milletvekilleri ile yerel yöneticiler katıldı.

Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir Hızlı Tren Hattı, saatte 250 kilometre hıza uygun inşa ediliyor. 508 kilometrelik hat tamamlandığında Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate düşecek. hat üzerinde 48 adet tünel, 68 viyadük, 11 aç-kapa tünel ile 63 köprü inşa ediliyor.

fbwusjawaaan-ik.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum