Ankara’da Ege Rüzgarı Esti

Ankara’da Ege Rüzgarı Esti

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği 10. Ege İlleri Tanıtım Günleri’nin ardından yaptığı açıklamada “Haftasonu Ankara’da güzel ve ılık bir Ege Esintisi vardı” diye konuştu.

Ankara bulunan Ege Bölgesi illerinin oluşturduğu (Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla, Kütahya ve Uşak) EGEM Platformu’nun bu yıl 10.sunu düzenlediği Ege İlleri Tanıtım Günleri geçtiğimiz haftasonu Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ege bölgesinin kültürünün, doğal güzelliklerinin, yöresel ürün ve yiyeceklerinin tanıtıldığı fuara Ankaralılar büyük ilgi gösterdi.
fuar-acilis-2.jpg 
Ankaralılara Egeli Olmanın Ayrıcalığını Gösteriyoruz
 
Platformun 10.sunu düzenlediği fuarı değerlendiren İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu “Ankaralıların bölgemize ilimize gösterdiği ilgi her sene bir önceki seneye göre daha da artmakta ve bu da bizleri memnun etmekte. Demek ki, başta Güzel İzmir’imiz olmak üzere bölgemizin tanıtımı için yaptığımız çalışmalar ve gösterdiğimiz gayretler karşılığını buluyor. Bölgemizin ve ilimizin kültürü, doğal güzellikleri, yöresel ürünlerini tanıttığımız fuarımızda başta hemşerilerimizin memleket özlemlerini giderirken, Ankaralılara da Egeli olmanın ayrıcalığını göstermiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.
 
fuar-acilis-3.jpg

Kumru, Boyoz ve Lokma Ankaralılara Tanıtıldı
 
Fuarı birçok Bakan, Milletvekili, bürokrat ve işadamının ziyaret ettiğini de vurgulayan Başkan Aksu, “Siyasetçilerimizin gösterdiği ilgi üst düzeydeydi. Onların bizleri desteklediklerini bilmek bizlere de Ankara’daki çalışmalarımızda güç veriyor” dedi.
 
Fuarda İzmir’in Çeşme kumrusu, lokması, boyozu yöresel tatlar olarak sergilenirken zeybek gösterisi de halkoyunları kültürünü Ankaralılara yaşattı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.