Ankara’da konuşulan mı doğru? İzmir’de konuşulan mı?

Ankara’da konuşulan mı doğru? İzmir’de konuşulan mı?

Ankara’da, CHP Genel Merkezi’nde konuşulanlar, konuşulduğu iddia edilenler İzmir siyasetini de karıştırdı, kamuoyunun kafasını da karıştırdı.

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, yanında bir grup İzmirli iş insanı ve gazetecilerle Ankara’ya çıkarma yaptı. Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’ne giden Küçükkurt ve beraberindekiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme yaptılar. Konu İzmir ve İzmir’in önümüzdeki yerel seçimler öncesi siyasi konumu, tercihleri oldu.

kilicdaroglu-izmir-sanayi-dernegi-baskani-ile-bir-araya-geldi-2.webp

Ziyaretle ilgili fotoğrafların olması, ziyaretin gerçekliğini gösterirken, ziyaretin içinde konuşulanlarla ilgili olarak ise ciddi bir bilgi kirliliği yaşandı ve kamuoyu da neyin doğru, neyin yanlış olduğunu konusunda siyaseten düşünmeye başladı.

Basına yansıdığı kadarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir Sanayi ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt arasında geçen konuşma ve diyalog:

(Ahmet Akın’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını söylemesi üzerine…)

Hasan Küçükkurt: Peki İzmir adayınız kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu: Tunç Soyer elbette adayımızdır.

Hasan Küçükkurt: Ama bunu söylemediniz. Başka şehirlerden açıkladığınız oldu, İzmir’i açıklamadınız.

Kemal Kılıçdaroğlu: Gazeteciler sıkıştırınca diğer adayları açıklamak zorunda kaldım. Sonra partiden bana adayları önceden açıklamam konusunda eleştiri geldi. O yüzden açıklamadım.

Hasan Küçükkurt: (Ali Talak’ı göstererek) Ali Talak gazetecidir başkanım. Bizi de gazeteci sayın ve açıklayın.

Kemal Kılıçdaroğlu: O zaman açıklayayım adayımız Tunç Soyer’dir.

Basına yansıyan bu ayrıntılar üzerine basın mensuplarının yoğun sorusuyla karşı karşıya kalan Hasan Küçükkurt, ziyareti doğrulayıp, konunun ayrıntılarıyla ilgili bilgi vermeyi tercih etti. Ancak açıklamaları yaptığı basından yayını kaldırmasını da talep eden Küçükkurt, ziyaret olmuş ve öyle bir konuşma olmamış gibi davranmayı tercih ederek, diğer gazetecilerin sorularına cevap vermedi.

Medya Ege olarak akşam saatlerinde telefonla aradığımız Hasan Küçükkurt, böyle bir görüşmenin olduğunu ancak böyle bir görüşmenin olmadığını belirtti.

Ankara’da olan veya olduğu iddia edilen bu görüşmeden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer’i aday olarak söyleyip, söylemediği de yerel seçimler öncesi siyaseten tartışma konusu haline geldi. Başkan Soyer’in bu iddialar ile ilgili nasıl bir tutum takınacağı veya nasıl bir açıklama yapacağı ise herkesin beklediği bir başka durum oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.