Ankara'da Maraş'daki 27 Bin Kişilik Konteyner Kent Eylemine Müdahale

Ankara'da Maraş'daki 27 Bin Kişilik Konteyner Kent Eylemine Müdahale

Ankara Mamak'ta Kahramanmaraş'a Alevilerin yoğun yaşadığı bölgeye mülteciler için yapılması planlanan konteyner kent için gerçekleştirilen protesto yürüyüşüne polis müdahale etti.

Kahramanmaraş'ta Alevi köylerinin olduğu bölgeye yapılmak istenen 27 bin kişilik konteyner kent için Ankara'da protesto eylemi düzenlemek isteyen gruba polis müdahale etti. 10 protestocunun gözaltına alındığı eylemde polis tazyikli su ve biber gazı kullandı. Kahramanmaraş'ta yapılması planlanan ve mültecilerin yaşadığı konteyner kente bölgede yaşayan aleviler azınlıkta kalacakları ve mezhepsel savaşın içerisinde olan Suriye'deki halkın bölgeye gelmesinin mezhepsel sorunlara açacağı gerekçesiyle karşı çıkıyordu.

Ankara Mamak'ta Nato Yolu Caddesi'nde bir araya gelen protestocular, Kahramanmaraş'a yapılması planlanan 27 bin kişi kapasiteli mültecilerin yerleştirileceği konteyner kenti protesto etmek amacıyla yürüyüşe başladı. Tuzluçayır Meydanı'na yürümek isteyen protestocular Tek Mezar Parkı civarında polis tarafından durduruldu.

medyaege-konteyner-kent-2

Polis yürüyüşe izin vermedi eylemciler diretti: 10 gözaltı

Polis önünü kestiği grubun toplu şekilde yürümesine karşı çıkarak, protestocu grubun meydana gitmesine, yürüyüş yapılmak istenilen yolun Ankara Valiliği tarafından belirlenen güzergahların dışında kalması nedeniyle izin vermedi. Eylemcilerin durdurulduğu noktada basın açıklaması düzenleyerek dağılmasını isteyen polis yetkilileri ve yürümekte ısrar eden eylemciler arasında tartışma başladı. Tarafların görüşmesinin ardından yürüyüşe izin verilmemesi üzerine polis ve bazı eylemciler arasında itiş kakış yaşandı.

Eylemciler ve polis arasında çıkan arbedeyle beraber çevik kuvvet polisleri gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalede plastik mermi de kullanılırken, eylemciler polise taş atarak karşılık verdi. Polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan eylemciler bir süre daha çatışmaya devam edince polis gözaltına gerçekleştirmeye başladı. Polisin 10 eylemciyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.