Ankara'da yaşayan İzmirliler 9 Eylül'ü kutladı

Ankara'da yaşayan İzmirliler 9 Eylül'ü kutladı

Ankara’da yaşayan İzmirlilerin 1997 yılında kurmuş olduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir’in kurtuluşunun 99. Yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Aksu, Cumhuriyetin başkenti Ankara’dan kurtuluşu ile bağımsızlığı ve cumhuriyeti müjdeleyen Atatürk’ün Güzel İzmir’ine coşku dolu selamlarını gönderdiklerini belirtti.

Kurtuluş Mücadelesi İlimizde Zaferle Son Buldu

Açıklamasına “Bir milletin yokluk içerisinde bağımsızlık uğruna başlattığı Kurtuluş Mücadelesi ilimizde zaferle son bulurken Lozan Antlaşması ile bağımsızlığımız tüm dünyaya kabul ettirilmiştir. Bir milletin bağımsızlığı ve toprakları için verdiği fedakâr mücadele bugün bizlere bu topraklarda özgürce demokrasi ile yaşamak gibi çok önemli bir mirası bırakmıştır. Bu miras bugün çevremizde yaşanan krizlere bakıldığında Cumhuriyetimize, Devletimize, bağımsızlığımıza ve birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamız gerekliliği noktasında önemli bir rehberdir” diye devam eden Aksu, Cumhuriyetin başkentinde Cumhuriyet kenti, Atatürk’ün Güzel İzmir’ini temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

izder1.jpg

Atatürk’ün modern Türkiye’yi kurarken önemli mesajlarını verdiği kent olan İzmir’in Türkiye Cumhuriyetinin modern dünyaya açılan öncü kapısı olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Aksu, “İzmir çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni evrensel değerlerle perçinleyerek bunu bir yaşam biçimi haline getirenlerin kentidir. İzmir, Cumhuriyeti, demokrasiyi, barışı, bağımsızlığı, birlik ve beraberliği içselleştirmiş, bu değerleri sahiplenmiş bir kenttir. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün Güzel İzmir’i yine O’nun hayalini kurduğu çağdaş dünya ülkesi olma yolunda Türkiye Cumhuriyeti’nin öncü kentidir” dedi.

İzmir’imizin Kurtuluşunun 99. Yılını Büyük Bir Coşku Ve Gururla Kutluyoruz

Aksu açıklamasını “Bir ülkenin kurtuluşu ve kuruluşunda bu kadar önemli bir yere sahip olan İzmir’imizin kurtuluşunun 99. Yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyor, bizlere bu onur ve gururu yaşatan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için canlarını ortaya koymaktan bir dakika bile tereddüt etmemiş tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadeleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.