Ankaralı 3 Kadından İzmir'de Sulu Boya Sergisi

Ankaralı 3 Kadından İzmir'de Sulu Boya Sergisi

Ankaralı 3 kadının oluşturduğu sanat grubu, İzmir'de ilk sergisini 16 Mayıs Pazartesi günü açıyor.

Can Kafdağlı, Nuray Alemdaroğlu ve Mediha Bezgin tarafından oluşturulan ‘’Grup 3’ümüz’’ Atölyesi’nin 5. Resim Sergisi, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sanat Galeri’sinde 16 Mayıs Pazartesi günü sanatseverlerle buluşacak. 45 suluboya eserden oluşan sergi, 26 Mayıs Perşembe gününe kadar gezilebilecek.

Ankaralı üç kadın ressamın İzmirli sanatseverlerle ilk buluşması olan sergide, ağırlıklı olarak işlenen doğa temasının yanı sıra, portre ve natürmortlara da yer verilmiş. Ankara sokakları, İstanbul, Bodrum ve Gökova gibi bir çok turistik yörenin güzelliklerinin yansıtıldığı tablolarda, balıkçılar ve deniz de unutulmamış. Deniz ve dalgaların işlendiği resimlerde, kıyıya vuran dalgalara martılar eşlik ediyor.

Yapıtlarında gezip gördükleri yerleri ve izlenimlerini resimleyen sanatçılar, çalışmalarında suyun ve boyanın akıcılığı ile şeffaflığından yararlandıklarını söylediler.

Sulu boya

45 suluboya eserden oluşan sergi 26 Mayıs Perşembe gününe kadar gezilebilecek.

Çeşitli mesleklerden gelen Kafdağlı, Alemdaroğlu ve Bezgin’i resim tutkusu bir araya getirmiş. Ankara’da Kayıhan Keskinok Atölyesi’nde başlayan resim yolculuklarını, 2011 yılında kurdukları Grup 3’ümüz Atölyesi’nde sürdüren sanatçılar, sulu boyanın yanı sıra ve yağlıboya da çalışıyorlar.

Açtıkları kişisel ve katıldıkları birçok karma sergide de yapıtlarını sanatseverlerle buluşturan Grup 3’ümüz’ün sergileri şöyle:

-2011 Grup 3’ümüz Atölyesi 1. Sergisi, Yağlıboya Çağdaş Sanatlar Merkezi-ANKARA

-2013 Grup 3’ümüz Atölyesi 2. Sergisi, Suluboya Medya Sanat Galerisi –ANKARA

-2015 Grup 3’ümüz Atölyesi 3. Sergisi, Suluboya ’’Dünya Kadınlar Günü 3 kadın Sanatçı Özel Sergisi’’ TCDD Müze ve Sanat Galerisi-ANKARA

-2015 Grup 3’ümüz Atölyesi 4. Sergisi, Suluboya Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi – ANKARA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.