Ankaralı ressam eserlerini Foça'da sergiliyor

Ankaralı ressam eserlerini Foça'da sergiliyor

Yaşamını ve çalışmalarını Başkent Ankara'da sürdüren ressam Emine Türker eserlerini İzmir’in turistik İlçesi Foça’da sergiledi

Yaşamını ve çalışmalarını Başkent Ankara'da sürdüren ressam Emine Türker eserlerini  İzmir’in turistik İlçesi Foça’da sergiledi. Sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan sergide sanatçının 50 yağlı boya tablosu yer aldı.

Anadolu Üniversitesi  mezunu olan Emine Türker(68)  25 yılı aşkın bir süre Milli Eğitim Bakanlığı yaygın eğitim kurumlarında El Sanatları öğretmeni olarak görev yaptı. 1997 yılında resim çalışmalarına başladı. Sabri Akça ve Hikmet Çetinkaya Atölyelerindeki çalışmalarından sonra 2000 yılında kendi atölyesini kurdu. Halen Ankara’da ressam Erdoğan Seçil ile birlikte renk ve leke teknikleri ağırlıklı sanat çalışmalarını sürdürüyor.  Türkiyenin çeşitli illerinde 25 sergiye katılan Türker 2015 yılında Almanyanın Friedrichhafen kentinde de bir kişisel sergi açtı. Sanatçı Foça’lı sanatseverlerle ise ilk kez buluştu.Kendine has üslubuyla çeşitli konularda tuvale aktardığı 50 yağlı boya eseri Reha Midilli Kültür Merkezi Sergi Holünde Foçalı ve ilçeyi gezmeye gelen İzmirlilerin beğenisine sundu.

Sergiye gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını belirten Emine Güler Foçalılarla önümüzdeki yıllarda mutlaka tekrar biraraya gelmek istediğini söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.