“ANKET SONUÇLARI KALİTEMİZİN TESCİLİDİR”

“ANKET SONUÇLARI KALİTEMİZİN TESCİLİDİR”

İKÇÜ, YÖK KALİTE KURULU’NUN DENETİMİNE HAZIR!

Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun 2016 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme sürecindeki 20 yükseköğretim kurumundan biri olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, hazırlıklarını tamamladı.
 
YÖK Kalite Kurulu denetlemeye geliyor…
 
YÖK Kalite Kurulu Takım Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, Kalite Kurulu Üyeleri Prof.Dr.Ali Paşa Ayas, Prof.Dr.Zeki Ayağ, Prof.Dr.Uğur Kölemen, Prof.Dr.Belma Akşit ile İdari Personel Ebru Ocak’ın ziyaret edeceği İKÇÜ’ye geleceğinin duyurulduğu açıklamada; kurum yerleşkesinin akademik ve idari birimlerin ziyaret edileceği, öğrencilerle görüşüleceği bildirildi.
YÖK Kalite Kurulu’nun bu yıl ilk kez başlattığı Kurumsal Dış Değerlendirme çalışmaları içinde yer alan İKÇÜ’ye,  süreç tamamlandığında ÖSYM kılavuzunda yer verilecek.
 
Sürecin başarıyla tamamlanmasıyla 2017 ÖSYM Klavuzunda Kurumsal Dış Değerlendirmeden başarıyla çıktığı ibaresi vurgulanacak olan İKÇÜ, Kalite Güvence Sistemi belgeli üniversiteler arasında yer alacak.
 
Denetlemeden önce son toplantı
 
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı koordinasyonunda yapılan değerlendirme toplantısına; Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.İbrahim Kocabaş, Prof.Dr.Turan Gökçe, Dekanlar, Enstitü Müdürler, Merkez Müdürleri, Koordinatörler, Bölüm Başkanları, Genel Sekreter V.Nurettin Memur, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, çok sayıda akademik ve idari personel ile Öğrenci Konseyi Başkanı Ve Fakültelerin Öğrenci Temsilcileri katıldı.
Yönetim olarak tüm çalışmalara, Kalite standartları ile yaklaştıklarını belirten Rektör Prof.Dr.Galip Akhan , son zamanlarda öğrenci, akademisyen ve idari personel ile yapılan anket sonuçlarının da bunu kanıtladığını ifade etti.
 
“Köklü devlet üniversitelerini geride bıraktık”
 
Prof.Dr. Akhan, “Türkiye genelindeki 174 devlet ve vakıf üniversitesinin 11 bine yakın öğrencisiyle yapılan “Üniversite Memnuniyet Araştırması” nda başarılı bir İKÇÜ fotoğrafı var. “Öğrenci Deneyiminin Tatminkârlığı”başlığında İKÇÜ, Türkiye çapındaki devlet üniversiteleri arasında üçüncü, İzmir Üniversiteleri arasında ikinci sırada yer aldı. 
 
 “Akademik Destek ve İlgi” başlığında ülke çapındaki devlet üniversiteleri arasında 5. sırada yer alan üniversitemiz;  İzmir Üniversiteleri arasında, İzmir Teknoloji Enstitüsü’nün ardından 2. sıradadır. Kentin köklü devlet üniversitelerini bile geride bırakan 6 yıllık İKÇÜ’nün gösterdiği başarı, yüzümüzü güldürüyor” diye konuştu.
 
“Çalışanlarımızdan gelen son sonuçlar sevindirici”
 
Kalitenin sorgulanmasının en doğru yolunun kurum paydaşı olan öğrenci, akademik ve idari personelden gelen geri bildirimler olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Akhan, kurum adına yapılan son anket sonuçlarını da değerlendirdi.
“Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan ankette, öğrencilerimiz eğitim-öğretim ve öğretim elemanı kalitesinde İKÇÜ’ye tam not verdi. Öte yandan Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının akademisyen ve idari personelimize uyguladığı anketinden de; Üniversitemle ilgili alınan kararların adil olması, Üniversitemin bilime ve bilimsel araştırmalara verdiği önem, Üniversitemin bilimsel çalışmalara verdiği destek, kalite yönetimi, aidiyet gibi başlıklarda da önemli ölçüde memnuniyet çıktı. Bu sonuçlar bize güç veriyor” diye konuştu.
 
“Özveriyle çalıştık”
 
Denetim süreciyle ilgili bilgi veren Strateji Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç ise İKÇÜ’nün kuruluşundan bu yana kalite ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti. Başkan Küçükkkılınç, kurumsal temsilin en iyi gerçekleştirilmesi adına tüm akademik ve idari birimlerin, üst düzey bir katılımla özveriyle çalıştıklarını söyledi. Sürecin başarıyla sonlanacağı inancında olduklarını belirten Küçükkılınç, takım çalışması ile başarının gerçekleşeceğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.