Anlamlı Proje Sezonu Kapattı

Anlamlı Proje Sezonu Kapattı

“Gençler Yaşlılar El Ele” projesi, Kasım ayında kaldığı yerden devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Gençler Yaşlılar El Ele” projesinde yer alan gönüllü gençler, yaşlı teyzeleri ve amcalarıyla sezon kapanışında buluşup gönlünce eğlendi. Kuşaklar arasındaki iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesine önemli katkı sağlayan proje etkinlikleri, Kasım ayında kaldığı yerden devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılından bu yana başarıyla uyguladığı sosyal projesi “Gençler Yaşlılar El Ele”de bir dönem daha sonra erdi. Projede yer alan 96 yaşlı ve 185 gönüllü genç, Gümüldür Kalemlik Kampı’nda düzenlenen sezon kapanış töreninde bir araya geldi. Halat çekme, kaşıkla pinpon topu taşıma, çuval yarışı gibi eğlencelerin yanı sıra, etkinlikte yaşlılar tarafından okunan şiirlerle duygu dolu anlar da yaşandı. Projede yeni sezonun Kasım ayında başlayacağı açıklandı.

“Gençleri dört gözle bekliyoruz”

Daha çok gönüllüye ulaşıp İzmir’in gönüllü ruhunu dört bir yana yaymayı hedefleyen proje katılımcısı gençler, bir yıl boyunca evlerinde ziyaret ettikleri yaşlılarla konser, tiyatro, seminer ve yürüyüş gibi ortak etkinliklere katıldı. Yaşlıların psiko-sosyal rehabilitasyonuna destek olunmasını sağlayan Genç Yaşlı El Ele projesi, kuşaklar arasındaki iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesine de önemli katkı sağlıyor. Bu projenin kendileri için büyük bir öneme sahip olduklarını belirten yaşlılar, genç torunlarının onlara kattıkları yaşam enerjisi sayesinde bu projenin hiç bitmemesi gerektiğini söylediler. “Genç Yaşlı El Ele” sayesinde yeni arkadaşlıklar edindiklerini de ifade eden yaşlılar, “Bir dahaki dönemde gençlerin gelmesini yine dört gözle bekleyeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.