Anma törenindeki saygısızlığa ADD'den suç duyurusu!

Anma törenindeki saygısızlığa ADD'den suç duyurusu!

ADD, Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde, Anıtkabir’deki resmi törenlerde birkaç kişinin “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganları atılması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen resmi törende, avludaki birkaç kişi “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganı atmıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Anıtkabir Komutanlığı'nın ilgili personeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde; “Sloganların içeriği önemsiz olup, tezahüratın yapıldığı yer ve zamanın önemi bulunmaktadır. Keza, kurucu liderin naaşının bulunduğu Anıtkabir'in herhangi bir yer olmadığı, '10 Kasım' tarihinin de herhangi bir tarih olmadığı herkesin malumudur” ifadeleri kullanıldı.

KANUNA AYKIRI DAVRANIŞ

2524 sayılı Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun’a göre yayınlanan Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönetmeliğin “Törenler” başlıklı 35. maddesinde; “Anıtkabir'de, ancak Atatürk'e saygı için çelenk konabilir, tören düzenlenebilir. Başka amaçlarla; tören, yürüyüş ve gösteri düzenlenemez, çelenk konamaz. Anıtkabir'in manevi varlığına yakışmayan her türlü tavır, hareket, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez” hükmü yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.