Anne - babalar dikkat! Sigaraya başlamada ‘arkadaş’ faktörü

Anne - babalar dikkat! Sigaraya başlamada ‘arkadaş’ faktörü

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, okulun ilk günlerinde öğrencileri yeni alışkanlıklar açısından takip etmek gerektiğini belirtti.

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, “Okul, sınıf ve yaşın getirdiği bazı değişimler okulun ilk günlerinde öğrencilerin riskli bir süreç yaşamasına neden oluyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de tütün ürünleri kullanmaya başlayanların yüzde 21.6’sı merak, yüzde 29.1'i arkadaş etkisi ve 29.7'si özentiyi gerekçe gösteriyor. Okulların açıldığı günler sosyalleşme baskısı nedeniyle öğrencilerde duygusal değişimlerin yoğun olduğu bir dönemdir. Bu yüzden anne babaların çocuklarını okula başladıkları ilk günlerde biraz daha yakından takip etmelerini ve izlemelerini öneriyoruz. Çocuklar ancak bu sayede riskli dönemi güvenli bir şekilde aşabilirler” dedi.

umit-ulku.jpg

Yeşilay’ın eğitim projeleri tüm hızıyla devam ediyor

Yeşilay’ın okullardaki uygulamalarıyla da ilgili bilgiler veren Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı (OBM) ve Benim Kulübüm Yeşilay projeleri ile bağımlılıklarla etkin mücadele içerisinde olduklarını belirtti, “TBM, Türkiye’nin ilk ve tek okul temelli önleme programı olma niteliğinde. TBM eğitimleri, diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla yapılan işbirlikleriyle tüm topluma ulaşmakta. OBM ile de, rehberlik öğretmenlerine, risk grubundaki öğrencileri tespit etme ve müdahale yetkinliği kazandırılarak, alkol, tütün ve maddeyle tanışmış çocuk ve ergenlerde, bu zararlı alışkanlıkların bağımlılığa dönüşmeden müdahale edilmesini amaçlıyoruz” ifadesini kullandı. 

Yeşilay'ı bugüne taşıyan en önemli faaliyetlerden biri olan Yeşilay kollarının günümüzde Yeşilay kulüpleri olarak yeniden hayata geçirildiğini belirten Ülkü, şöyle konuştu: “Yeşilay Kulübü Etkinlik Kitapları, bu yıl kullanılmaya başlayacak. Faaliyetleri canlandırmak için başka önemli projemiz ise ‘Benim Kulübüm Yeşilay’. Burada da çocukların bağımlılık ve sağlıklı yaşam ile ilgili bilgi düzeylerini yükseltmeyi amaçlıyoruz. İzmir’de bağımlılıkla mücadelede en çok üzerinde durduğumuz, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.