Anne Başkan’dan mini mini birlere

Anne Başkan’dan mini mini birlere

Balçova Belediyesi, İlkokul birinci sınıfa giden ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan çocuklara beslenme çantası dağıtmaya başladı.

Beslenme çantalarında; Balçova Üretici Kadın Kooperatifi'ndeki kadınlar tarafından yapılan Anne Poğaçaları, bir adet meyve, bir adet süt bulunacak. Çocukların Beslenme Çantalarını Beslenme Saati Gönül Elçisi olan Selvi Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun eşi Duygu Aslanoğlu ve CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm birlikte hazırladı.

miniminibirler05.jpg

CHP'li belediyeler tarafından hayata geçirilen ve uygulanan 'Beslenme Saati' projesi kapsamında Balçova'ya gelen Selvi Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Balçova Kadın Kooperatifi'ni ziyaret etti. İlkokul Birinci 1. sınıf öğrencilerine yönelik bir öğün ücretsiz beslenme projesi hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu ve Karaca, Çocukların beslenmesinin bir devlet politikası olması gerektiğini ifade etti.

miniminibirler04.jpg

Her çocuğun en az bir öğün sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler tarafından hayata geçirilen 'Beslenme Saati' projesi Türkiye'nin çeşitli il ve ilçe belediyelerinde de uygulanmaya başlandı. Balçova Belediyesi de "Başkan Anneden mini mini birlere Anne Poğaçası" sloganıyla 1. sınıfa başlayan çocuklara bir öğün ücretsiz beslenme uygulamasını hayata geçirdi. Beslenme Saati uygulamasının Türkiye'ye yayılması amacıyla 'Proje Elçisi' olan Selvi Kılıçdaroğlu, uygulamayı yerinde görmek ve ilk paketlemeleri yapmak amacıyla İzmir'in Balçova ilçesine geldi.

Balçova Kadın Kooperatifi’nde kadınlarla sohbet eden Selvi Kılıçdaroğlu daha sonra, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun eşi Duygu Aslanoğlu ve CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm ile birlikte beslenme çantalarının paketlenmesine yardım etti. Uygulama için teşekkürlerini iletmek velileri temsilen bir öğrenci annesi de Selvi Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi.

miniminibirler01.jpg

Fatma Çalkaya, uygulama hakkında bilgi verdi:

İlçedeki çocukları başta eğitim olmak üzere birçok konuda desteklediklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya "Çocuklarımızın en az bir öğün sağlıklı beslenmesi bu projeyi başlattık. Sağlıklı beslenebilmeleri için de Kadın Kooperatifimizdeki anneler kendi elleriyle poğaçalar ve kekler yapacaklar. İlçemizde bu sene ilkokula başlayan 650 öğrenci var. Bize beslenme desteği için başvuran 250 ailemiz oldu. Duyurumuzu kısa süre önce yaptık. B bir haftada 250 kişi oldu. Artan ekonomik kriz ile sayının daha çok artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Projenin Balçova’da başlamasından dolayı memnuniyetini ifade eden Selvi Kılıçdaroğlu ”Ülkemizde geçim sıkıntısı, zorluklar özellikle çocukların beslenmesini çok etkiliyor. Aslında Devlet politikası olması gereken bu uygulamayı şu anda CHP’li belediyeler yapıyor. Hepimiz biliyoruz ki; çocuklarımız geleceğimiz, bizi yönetecek olan kişiler, ülkemizi yaşatacak olan kişiler. Onun için beslenmeleri, yeterli gıdayı almaları çok önemli. Maalesef çoğunluk fakirlik bile değil artık derin yoksulluk dediğimiz kesimin içinde. O nedenle muhakkak takviye edilmesi gerekiyor. Balçova’da yiyeceklerin kadınlar tarafından yapılması da bence çok önemli. Ailelerimiz bu sayede çocuklarının sağlıklı gıda yediğinden emin olabilecek. Dilerim ki bu proje daha da yaygınlaşır ve bütün çocuklarımızı kapsar" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da, Beslenme Saati uygulamasına katılımlarından ötürü Balçova Belediyesi'ni kutlayarak “Beslenme en temel haklardan birisidir. Çocukların sağlıklı beslenmesi onların gelişimi için en önemli faktörlerin başında gelir. Bu nedenle Sosyal Devlet olmanın bir gereği olarak tüm Devlet Okullarında çocuklarınıza en azından bir öğün beslenme desteği vermek zorundasınız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.