Anne karnını taklit ediyorlar

Anne karnını taklit ediyorlar

Zamanından önce doğan mucize bebekler, hastane ortamında anne karnındaki ortamın taklit edilerek yapılan tedaviyle sağlığına kavuşuyor.

Medical Park İzmir Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Sezgin Güneş, yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin artması ile prematüre bebeklerin hayatta kalma şansının arttığını söyledi. Dr. Güneş, “Ülkemizde yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin doğum oluyor. Bu bebeklerin yüzde 10’u erken doğum yani prematüre bebeklerden oluşuyor. Prematüre bebeklerin önceki yıllarda hayatta kalması mucizeydi. Bin gram altındaki bebekler şans eseri yaşıyordu. Yaşasa bile görsel, işitsel veya nörolojik hasarlar olabiliyordu. Yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin gelişmesi ile mucize bebeklerin yaşama ve kaliteli yaşama oranı arttı“ dedi.

unnamed-298.jpg
 
Anne karnını taklit ediyoruz
 
Medical Park İzmir Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Sezgin Güneş, “Tıp dilinde 37 haftanın altına doğan bebeklere prematüre bebek diyoruz. Doğum eğer 34 haftanın altında gerçekleşmişse bebeği kesinlikle yoğun bakım ünitesine alıyoruz. Bin gramın altındaki bebekler ortalama 2 ay boyunca hastanede yatıyor. Yeni doğan yoğun bakım servisimizde bir bebeğin normal doğumda sahip olması gereken tüm gelişimini tamamlaması için uygulamalar yapıyoruz. Bir nevi anne karnını taklit ediyoruz” diye konuştu.
 
Deneyimli ekipler hayat kurtarıyor
 
Yeni doğan üniteleri konusunda son yıllarda başarılı hekim ve hemşirelerin yetiştiğini anlatan Dr. Sezgin Güneş, “Kaliteli doktor ve hemşireler ile tam donanımlı cihazlar yeni doğan ölümlerini büyük ölçüde azalttı. Her bebeğin gelişimini 7 gün 24 saat kontrol eden uzman hekim ve hemşirelerimiz var. 500-600 gram ağırlığındaki bebekleri yaşatabilecek alt yapıya ve personel tecrübesine sahibiz. Bu konuda tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.
 
“Takibi bırakmıyoruz”
 
Medical Park İzmir Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sezgin Güneş, şunları söyledi:

“Prematüre bebeklerin yoğun bakım sürecinin ardından 2 yaşına kadar takipleri çok önemli. Göz, işitme ve biyolojik gelişimlerine dikkat ediyoruz. 34 haftanın altında doğum yapacak ailelere, yeni doğan ünitesi olan hastanelerde doğum yapmalarını öneriyorum. Çünkü bebeklerinin bir süre yoğun bakımda yatması gerekebilir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.