Anne ve çocuğu birlikte eğitildi

Anne ve çocuğu birlikte eğitildi

“Hayat Dolu Buluşmalar” yeni mezunlarını verdi

Urla Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Zeytinalanı Semt Merkezi’nde düzenlenen eğitim programı sona erdi. “Hayat dolu Buluşmalar” adlı eğitim programını başarı ile bitiren anneler ve çocuklarına sertifikaları törenle verildi.

Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü uzmanlarından Sosyolog Zehra Bodur ile AÇEV eğitmenlerinin öncülüğünde gerçekleşen program 8 hafta süreyle haftada 2 gün ve 3’er saat olarak tamamlandı.

Kadının hayata katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimlerde çocuklar da değişik alanlarda yapılan etkinliklerle hem eğlendi hem de eğitildiler. Kurslara 37 yaşını aşmayan ve ortaokuldan fazla eğitim alamayan kadınlar kabul edildi.

Annelerin ve çocukların belgelerini veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Zeytinalanı Semt Merkezi’nde başarıyla yürütülen bu programın devam edeceğini söyledi. Başkan Sibel Uyar ise kursa katılan kadınlarla sohbet etti, eğitimlerden elde ettikleri kazanımları sordu, “Bu eğitimler ile kadınların her alanda güçlenmesini amaçlıyoruz. Bunun yanısıra kadınların ekonomik anlamda güçlenmesi için de önemli çalışmalar yaptık. Kadın kooperatiflerimiz giderek güçleniyor. Kadınların istihdamı, ekonomik ve sosyolojik gelişmeleri konusunda bundan sonra da var gücümle çalışacağım” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.