Anne ve oğlundan yeni kimlikli mutluluk pozu!

Anne ve oğlundan yeni kimlikli mutluluk pozu!

Uzun süren hukuk mücadelesinde oğlunun nüfusunda kendi soy isminin yazılmasını sağlayan Esra Damar, oğlunun yeni kimliğini aldı. Anne ve oğlu, Damar soyadını taşıyan yeni kimlikle mutluluk pozu verdi.

İzmir'de yaşayan bir çocuk annesi Esra Damar, 14 ay evli kalıp boşandığı eşi F.I'ın soyadını taşıyan 6 yaşındaki oğlu Ensar'ın soyadı nedeniyle, resmi kurumlarda problemler yaşadıklarını belirterek, kendi soy ismi olan Damar olarak değiştirilmesi için açtığı dava mutlu sonla bitti. Mahkeme, anne Damar'ın talebini yerinde bulup, çocuğa annesinin soyadını verdi. Küçük Ensar ,daha önce babasının soyadını taşıdığı kimliğini annesinin soyadını taşıyan kimlikle yeniledi. Ensar bu mutluluğunu annesi ile birlikte Damar soyadını taşıyan yeni aldığı kimlikle mutluluk pozu verdi.

whatsapp-image-2021-10-30-at-16-55-47-2.jpeg

Buca İlçesi'nde yaşayan bir şirkette yönetici asistanı olarak çalışan Esra Damar, 2017 yılında 14 ay evli kaldığı fabrika işçisi eşi F.I., 7. Aile Mahkemesi'nde açtığı davada boşandı. Mahkeme 6 yaşındaki çocukları Ensar'ın velayetini de anne Esra Damar'a verdi. Esra Damar, birlikte yaşadığı oğlu Ensar'ın soyadlarının farklı olması nedeniyle resmi kurum ve kuruluşlarda çoğu zaman sorun yaşadıklarını ,belirtip kendi soyadı olan Damar'ın verilmesini ve Fırat adının da kaldırılması için avukatları Bahar Eylem İyidoğan Uluhan ve Gökhan Uluhan aracılığıyla baba F. I. ve Adliye Nüfus Temsilciliğine 19. Aile Mahkemesinde dava açtı.

Tanıkları dinleyip, talepleri değerlendiren 19. aile Mahkemesi Hakimi Jale Ceylan Işık, yargılama sonunda , tarafların 2017 yılında boşandıklarını, Ensar'ın velayetinin anneye verildiğini, davacı tarafın çocuğun soyadı ile velayet sahibi annenin soyadının farklı olmasının resmi kurum ve kuruluşlarda sorun yaşamalarına sebebiyet belirttiği, bu hususun tanık beyanları ile ispat ettiği, müşterek çocuğun velayet hakkı sahibi olan annenin soy ismini kullanmasının çocuğun psikolojisi ve resmi işlemlerde sağlayacağı kolaylık açısından çocuğun üstün yararına olduğu kanaatine varılmış davanın kabulüne ilişkin aşağıdaki hüküm kurulmuştur. Hakim Jale Ceylan Işık, yargılamanın bittiğini belirtip, Ensar nüfus kayıtlarında soyadının ' Damar' olarak değiştirilmesine, babasıyla aynı olan ikinci adın da kaldırılmasına karar verdi.

whatsapp-image-2021-10-30-at-16-55-47-1.jpeg

Mahkeme kararını kesinleşmesinin ardından, anne Esra Damar ,nüfus müdürlüğüne gidip oğluna Damar soyadını taşıyan yeni kimliğini çıkarttı. Esra Damar, " Uzun süren bir hukuk mücadelesi sonrası oğluma kendi soyadım verildi. Boşandığım eşimin soyadıyla büyük sorunlar yaşıyorduk. Oğluma Damar soyadını taşıyan kimliğini çıkarttım. Artık hiçbir yerde sorun yaşamayacak. Adalet sonunda yerini buldu " dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.