Anneler Günü Hediyesi Olarak Ne Alınabilir?

Anneler Günü Hediyesi Olarak Ne Alınabilir?

Anneler gününde anneye veya eşe ne tarz hediye alınabilir? Anneler günü için yapılabilecek şeyler nelerdir?

1905 yılında annesini kaybeden Anna Jarvis isimli kadın annesi yaşarken ona yeteri kadar ilgiyi gösteremediğini düşündüğü için annesinin ölümünden 2 yıl her mayıs ayının ikinci Pazar gününün anneler günü olarak kutlanması için arkadaşlarını toplayarak fikir istedi.

41 yaşında olan ve ömrünü annesiyle geçirmiş Jarvis'in bu teklifi arkadaşları tarafından onaylanınca geriye sadece bir sponsor bulmak kalmıştı. Elbise toptancısı bir adam ile anlaşan Jarvis ilk anneler gününün kutlanması için hazırlıklara başladı.

İlk anneler günü ne zaman kutlandı?

Anna Jarvis Anneler Günü'nün kutlanması için yer olarak arkadaşlarıyla anlaşması ve sponsor bulmasıyla beraber ölen annesinin 20 yıl boyunca ders verdiği kilisede karar kıldı. İlk anneler günü kutlaması böylece bir kilisede 407 çocuk ve annenin katılımıyla gerçekleşmiş oldu.

Anneler gününde ne hediye almalı? En güzel Anneler günü hediyesi. Anneme ne alabilirim? Anneme ne Alsam? Anneme ne yapabilirim?

Bu yıl Türkiye'de 8 Mayıs'ta kutlanacak olan Anneler Günü için bir çok insan hediye telaşına düştü. Bir çok insan annesine veya eşine ne hediye alabileceğini, anne olan kadını nasıl mutlu edebileceğini düşünüyor. Maddi durumu iyi olan insanlar ne hediye alabileceğini düşünürken, maddi durumu kötü veya maddi durumu iyi olsa da düşünceli bir hediye sunmak isteyen insanlar ise ne yapabileceğini düşünüyor.

Güne nasıl başlamalı?

Anneler Günü sabah kahvaltısı

"Anneme ne alsam" veya anneler gününde eşime ne alsam sorusundan önce muhakkak yapılacak listesine eklenmesi gereken bir düşünce. Yıllar boyunca kahvaltı hazırlayan annenize veya eşinize bir sabah da siz kahvaltı hazırlayın.

Anneler Günü mutluluğu

Anneniz veya eşiniz beraber geçirmek için gayet güzel bir gün. 8 Mayıs'a kadar annenizi nelerin mutlu ettiğini düşünün ve davranışlarınıza buna göre çeki düzen verip böyle kalmasını sağlayın.

Türkiye'de Anne olmanın ne olduğunu kendinize hatırlatın

Anneniz veya eşiniz Türkiye'de bir anne olduğu için muhakkak ki gün boyu temizlik, arkanızı toplama, elinden gelen bütün fedakarlığı yapıyordur. Annenizi alarak dışarıya çıkarın ve sizin yaptığınız şeyleri yaparak, ev dışarısında da bir hayat olduğunu hatırlatın.

Anneme ne alayım? Anneler Günü Hediyesi? Anneler Günü Hediyeleri? 

Eğer annenize kişisel bir şeyler almak istiyorsanız;

En iyi 5 olarak adı geçen parfümler:

anneler-gunu-parfum

Marilyn Monroe'ya sorulan geceleri ne giyersiniz sorusuna cevap olarak verdiği Chanel No:5

Vanilya, yasemin ve gül kokularının harmanından oluşan; Shalimar By Guerlain

Sümbül ve kişniş harmanı olan;  Poison By Christian Dior

Gül ve sandal ağacı kokularından harmanlanan ve 1925'ten beri kokusu değişmeyen;  L’air Du Temps By Nina Ricci

Orkide, gül, armut ve portakal çiçeklerinden harmanlanmış olan şık kutu ve şişe tasarımıyla göz dolduran; Classique By Jean Paul Gaultier

Bu parfümlerin fiyatlarının da oldukça yüksek olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak böyle özel bir günde anne veya eş için alınabilecek ideal parfümler arasında beşi bulunuyor.

Anneler günü hediyesi olarak takı:

4209

Anneler gününde pahalı ve lüks kaçacak parfümlere nazaran bir kısmı daha ucuza denk gelecek ve hatta anlamlı olabilecek takılar da tercih edilebilir.

Özellikle özel tasarım gümüş takı tasarımı yaptırırsanız çok daha düşük meblağlarda özel bir hediye alabilirsiniz.

Öte yandan takı sevmediğini söyleyen kadınlar dahi, güzel tasarıma sahip bir takı setine hayır demezler. Elbette ki parayla gösterilen değer arasında bir ifade olduğu anlamına gelmiyor, ancak şık olan bir şey doğal olarak ilgi çekecektir.

Anneler günü hediyesi olarak bir çift küpe, güzel tasarımlı bir kolye, güzel bir yüzük gayet güzel bir hediye olabilir.

Muhtemelen yukarıda sayılan parfümlerden çok daha makul fiyatlara daha özel bir hediye sunma şansınız olabilir.

Anneler Günü Hediyesi olarak giysi:

anneler-gunu-giysi

Kadınlar elbiselere bayılır, elbise alın tadında bir genelleme elbet de yanlış olacaktır. Yeni elbiseleri hem erkekler hem kadınlar büyük bir sevinçle karşılayabilir. Kısacası anne veya eşinizin zevkine uygun bir elbise almak, onu mutlu edecektir.

Annenizin zevkine uygun olarak alınabilecek, şal, elbise, pantolon, tişört, etek, ayakkabı, sandalet hatta bikini veya mayo... Kısacası yaz aylarında giyebileceği daha birçok şeyi kişinin zevkine uygun düşünerek satın alabilirsiniz.

Öte yandan eğer beğendiği ama alamadığı bir giysi söz konusuysa ve bunu biliyorsanız, hediye seçimi konusunda zaten bir kaç adım öndesinizdir.

Gerçek kürk almayı düşünüyorsanız (doğal olarak kışa yönelik bir hediye) bundan vazgeçmenizi öneriyoruz, moda devi şirketler bile kürk için katledilen hayvanların acıların dindirmek için bir bir gerçek kürkten vazgeçmeye başladılar. Siz siz olun, güzel görünmek için hayvan öldürülmesine göz yummayın.

Anneler Günü'nde kadının işini kolaylaştıracak mutfak eşyası;

anneler-gunuAnneler günü hediyesi olarak mutfak işlerini kolaylaştıracak tarzda bir eşya almak, elbette ki kadına yüklenen mutfak rolünü hızlandıracaktır. Ancak bu tarz bir hediye seçimi pek parlak bir seçim değil. Eşya kadına özel olan bir eşya olmaktan ziyade ev hediyesi tadında görünüyor. Buna örnek olarak resimli doğrama tahtası, bulaşık makinası, katı meyve suyu sıkacağı, kahve fincanı seti, mikro dalga fırın ve birçok örnek verilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.