Anneler İçin Eğitimler Devam Ediyor

Anneler İçin Eğitimler Devam Ediyor

Bornova Belediyesi'nin anneler için verdiği eğitimler devam ediyor.

Bornova Belediyesi’nin Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile birlikte sosyal olanakları kısıtlı çocuklar yönelik olarak hayata geçirdiği ‘Barış için Müzik/Bir Nota Bir Hayat’ projesinin ardından anneler için başlatığı eğitimler devam ediyor. Projede yer alan çocukların velileri başta olmak üzere Bornovalı kadınlar için gerçekleştirilen eğitimler kapsamında “Sağlıklı Beslenme” başlığıyla verildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila hem bu eğitime katıldı, hem de müzik eğitimi alan alan çocukları ziyaret etti. Başkan Atila, “Her alanda, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Herşey daha güzel bir Bornova ve Bornovalılar için” dedi.

Naldöken Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitimler kapsamında Prof. Dr. Sedef Nehir El "Sağlıklı Beslenme" başlığıyla Bornovalı kadınlar ile buluştu. Prof. Dr. El, Bornova Belediyesi- Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğinde verilen eğitimde, kadınlara rehber olacak önemli bilgiler verdi.

“Hiçbirimiz manken ya da oyuncu değiliz” diyen Prof. Dr. Sedef Nehir El, her insanın yaşı ve boyuna uygun ideal kilosu olduğunu ve bu kiloyu bilip korumamız gerektiğini söyledi. Sağlıklı beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlatan El, “Ne eksik, ne fazla; her besini kararında alın. Bir besin yararlı diye onu fazla yemeyin. Yemeğinizi bir saat sonra ısıtacak bile olsanız mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Sebzeleri gereğinden fazla yıkayarak besin değerlerini kaybetmelerine neden olmayın. Unutmayın ki: Sadece et değil, sebzelerin suyu da çok değerlidir” dedi.

Çocuğunuza rol model olun
Aile bireylerinin sağlıklı beslenmesinde en büyük rolün annede olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sedef Nehir El, salonu dolduran kadınlardan çocuklarına rol model olmalarını istedi: “Siz kadınsınız. Her konuda gücünüz var. Aklınızı bilginizle birleştirin. Çocuğunuzu ve eşinizi yönlerin. Siz pırasa yiyin ki onlar da yesin” diye konuştu.

Çocuklar ve velilerin yanındaydı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da “Sağlıklı Beslenme” başlıklı eğitimde Bornovalı kadınların yanındaydı. Başkan Atila, Naldöken Kültür Merkezi‘ndeki bir başka salonda “Barış için Müzik/Bir Nota Bir Hayat’ sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında müzik eğitimi alan çocukları da ziyaret etti. İncivak işbirliğinde hem çocuklarla birlikte annelerine de kendilerini geliştirme imkanı sunduklarını belirten Atila, “Aynı merkezin bir salonunda çocuklar, diğer salonunda velileri eğitim alıyor. Her alanda, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Herşey daha güzel bir Bornova ve Bornovalılar için” dedi.

6 konuda eğitim verildi
Bornova Belediyesi Naldöken Kültür Merkezi’nde eğitimlerde, 1.5 ay süresince salı günleri saat 14.00-16.00 saatleri arasında Eğitim Gönüllüsü Yasemin Tutal “Kadın Öğrenirse Aile Mutlu Olur” Av. Uluğ İlve Yücesoy "Ailenin Korunması ve Kadın Hakları", Asuman Gök "Okumayı Daha Eğlenceli Hale Getirmek", Mehmet Hepkorucu "Güvenli Internet Kullanımı", Fizyoterapist Umut Yasa ise "Sağlıklı Nesiller" başlığıyla Bornovalı kadınlarla buluştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.