Antalya Ticaret Borsası E-Commodity Bazaar ağına dahil oldu

Antalya Ticaret Borsası E-Commodity Bazaar ağına dahil oldu

İzmir Ticaret Borsası ulusal ve uluslararası alanda tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu elektronik alım-satım platformu E-Commodity Bazaar Emtia Alım - Satım Portalı’nın hizmet ağını geliştirmeyi sürdürüyor.

OLIVTECH Fuarı için İzmir’de bulunan ve 10 Mayıs Perşembe günü İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, Genel Sekreter Tolgahan Alavant ve Borsa üyesi üreticilerden oluşan heyet, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Sayman Üye Bülent Uçak, Genel Sekreter Yardımcısı Sinem Çelikten ve Danışman Dr. Pınar Nacak ile platformun işleyişi konusunda kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Antalya Ticaret Borsası ile İzmir Ticaret Borsası arasında E-Commodity Bazaar işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol ile Antalya Ticaret Borsası’na kayıtlı üyeler de E-Commodity Bazaar Portalı’nda firmalarını ve ürünlerini tanıtabilecek ve alım-satım işlemleri için farklı firmalar ile işbirliği yapma imkânına sahip olabilecek. 

E-Commodity Bazaar projesinin tanıtım çalışmaları ve işbirliklerini değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, İzmir Ticaret Borsası olarak Türkiye’de tarım sektörüne hak ettiği ilgi ve önemi sağlamak amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade ederek, bu kapsamda diğer oda ve borsalarla işbirliği halinde olmanın önemine değindi. Korkmaz, bu doğrultuda Antalya Ticaret Borsası üyeleriyle birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirecek olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ise “Antalya’nın tarımsal ticaretinde başlıca öneme sahip olan tarım ürünlerinin elektronik ticaret platformu E-Commodity Bazaar sayesinde tanıtımına katkı sağlanacak olması bizleri oldukça mutlu etti. İzmir Ticaret Borsası ile işbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ziyaret sırasında Antalya heyetine, İzmir Ticaret Borsası faaliyetleri ve projeleri hakkında Borsa Danışmanı Dr. Pınar Nacak tarafından bir de sunum yapıldı.

İmza töreninin ardından ise Antalya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ve beraberindeki heyet İzmir Ticaret Borsası pamuk ve üzüm işlem salonlarını gezerek Borsa yöneticilerinden yapılan çalışmalar ve seanslar hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Platforma şimdiye kadar kimler üye oldu?

İmzalanan işbirliği protokolleri ile şu ana kadar Macaristan Ulusal Ticaret Merkezi, İtalya Online Ticaret Borsası, Pakistan Ticaret Borsası, Rize, Aksaray, Çanakkale, Iğdır, Kütahya, Karaman, Denizli, Çankırı, Karacabey, Erzurum, Kayseri ve Kozan Ticaret Borsaları İzmir Ticaret Borsası’nın oluşturduğu elektronik ticaret sistemine katılmış oldu.

Sisteme dâhil olan kuruluşların üyeleri E-Commodity Bazaar portalında firmalarını ve ürünlerini tanıtma ve alım-satım işlemleri için farklı firmalar ile işbirliği gerçekleştirme olanaklarından yararlanabiliyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.