Antik kent Efes Selçuk'ta leyleklerin yuvaları hazır

Antik kent Efes Selçuk'ta leyleklerin yuvaları hazır

Tarihi ve kültürel değerleriyle olduğu kadar doğal zenginlikleriyle de dikkat çeken bir kent olan Efes Selçuk’ta belediye tarafından leyleklerin yuvaları hazırlandı.

MEDYA EGE - Her yıl leyleklerin bakımı için özen gösteren Efes Selçuk Belediyesi bu yıl da göçmen kuşların yuvalarını hazırladı.

2-dsc-0126.jpg

Belediye hazırlık çalışmalarını "Efes Selçuk'a baharı getiren leyleklerimizin popülasyonlarının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için yuvalarının bakımını yaptık. Sağlıklı günler sevgili dostlarımız" cümleleri ile duyurdu.

fsolggcxsaarx5o.jpg

Leylek yuvalarının bakımını her yıl hassasiyetle gerçekleştiren Efes Selçuk Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, bu yıl da leyleklerin kentteki varlığı için koruma çalışmalarına devam ediyor. Yapılacak çalışmalarla leylek yuvalarının bakımı kapsamında, leyleklerin getirdiği naylon, ip vb. çöplerin temizliği yapılarak özellikle yavru leyleklerin bu materyallerden zarar görmesinin önüne geçiliyor.

fsolhucwcaaq6uf.jpg

Tarihi ve kültürel değerleriyle olduğu kadar doğal zenginlikleriyle de dikkat çeken bir kent olan Efes Selçuk’ta leylekler kentin sembollerinden biri olarak biliniyor. Sayıları yıllara göre değişiklik göstermekle birlikte Efes Selçuk’ta önemli bir leylek popülasyonu varlığını sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.