ANTÓNIO ZAMBUJO, İstanbul'a geliyor

ANTÓNIO ZAMBUJO, İstanbul'a geliyor

Portekiz müziğinin başarılı erkek seslerinden António Zambujo, Türkiye’de ilk kez 24 Ocak akşamı İş Kuleleri Salonu’nda sahne alacak. 

Lizbon’a taşınmasıyla birlikte Fado’ya derin bir tutku duymaya başlayan sanatçı ilk albümü “O Mesmo Fado”yu 2002 yılında yayınladı. Albümlerinin uluslararası dağıtıma girmesiyle daha geniş kitleler tarafından tanınan Zambujo, Brezilya ritimleri, Bulgar melodileri gibi farklılıklardan beslense de kendi köklerinden ve Portekiz ezgilerinden uzaklaşmadı.

Avrupa’daki birçok ülkede konserler veren sanatçının “Até Pensei Que Fosse Minha” albümü 2017 Latin Grammy Ödülleri’nde ‘En İyi Albüm’ dalında aday oldu.

Portekiz’in saygın köşe yazarlarından João Gobern, sanatçının 2018 yılında yayınladığı son albümü “Do Avesso” (Of the Flip Side) – (Madalyonun Diğer Yüzü) albümü için; “Bu albüm bize dünyada yalnızca siyah ve beyazın olmadığını, farklı renklerin de olduğunu, bu çeşitliliğin arasındaki köprü ve sentezlerin de arzulanabilir olduğunu anımsatıyor.” yorumunu yaptı.

António Zambujo “Do Avesso” albümünde, “Once Upon A Time In America” (Bir Zamanlar Amerika’da) filminin Ennio Morricone imzalı müziklerinden biri olan, ölümsüz şarkılardan “Amapola” yı yeniden seslendirdi ve yorumuyla dinleyenlere bambaşka bir tat sundu. Bu albümde müzikal dilinin sınırlarını genişleten Zambujo, Lizbon Senfoni Orkestrasıyla işbirliğinin yanı sıra Portekiz’in başarılı müzik insanları Nuno Rafael, Filipe Melo ve João Moreira ile çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.