Antrenörü Engül: Online spor dersleri sağlıklı değil

Antrenörü Engül: Online spor dersleri sağlıklı değil

Fitness Antrenörü Mehmet Engül, “Pandemi döneminde online yapılan spor eğitimlerinin yüzde 70 daha az verimli olduğu ortaya çıktı” dedi.

Fitness Antrenörü Mehmet Engül, internet üzerinden yapılan bazı eğitimlerde yanlış duruş yüzünden sakatlıkların da yaşanabildiğini kaydederek, “Çünkü spor hocasının birebir müdahale ettiği bir ortam değil. Yüz yüze spor en az bir ameliyat kadar önemli ve hassas” sözlerine yer verdi.

Spor Salonları Doğru Adres

Pandemi döneminde her alanda olduğu gibi vücut geliştirme konusunda da eğitimlerin online ortamda yapıldığını söyleyen Engül, “Ancak aşılama başladığından bu yana görece güvenli bir ortamdayız. Artık spor salonlarında, yüz yüze ve sağlıklı bir ortamda spor yapmanın zamanıdır” ifadesini kullandı. 23 yıldır spor alanında yer aldığını son 10 yıldır da fitnes antrenörlüğü yaptığının altını çizen Engül, “Tabii pandemi koşularında eğitimler online olarak devam ediyordu. Pandemi süreci bunu gerektiriyordu. Artık üyelerimizin spor salonuna gelmesini öneriyoruz. Çünkü birebir gözden ve aynı zamanda bire bir hitapla vücut geliştirme sağlıklı olandır. Aynı zamanda postür(duruş) düzelterek bire bir yardımcı oluyoruz. Yani daha doğru bir şekilde çalışmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Üyeler Farkı Görüyor

Salonların bir süredir büyük ilgi gördüğünü de anlatan Engül, “Buna rağmen online ortamda süren eğitimlerin olduğunu da görüyoruz. Bu durum sağlıklı değil. Biz şu anda salonda eğitim veriyoruz ve pandemi sürecinde ayrı kaldığımız üyeler farkı çok açık gördüklerini söylüyorlar. Çünkü üyemiz belli bir yerde o hareketi yanlış yapıyordu evin içerisinde. Tabii biz buna uzaktan müdahale ediyorduk; ancak o kadar verimli olmadığı da bir gerçek. Burada ekipmanlarımız daha çok olduğu için ve aynı zamanda birebir gözlem daha net olduğu için, iletişimimiz daha kuvvetli olduğu için sonuç alıcı olduğumuzu söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

basliksiz-1.jpg

İskelet Sistemine Zarar Verebilir

Uzaktan vücut geliştirme eğitiminin iskelet sistemine zarar verme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Engül, “Yani yanlış bir hareket küçük bir hareket bile yapsa, beline zarar verip, iskelet sistemine zarar verdiği için, ağrıları daha çok nüksedip, daha kötüye gitme ihtimali var. Gördüğüm kadarıyla genel olarak böyle. Bir harekette yere hızla oturup kalkamadığını söyleyen insanlar oldu. Çünkü birden bire kas uyuşma yapıyor ve iskelet göçüyor. Zorlamayla ilgili nabzın ne kadar attığını ve ne kadar tam olarak göremediği için. Ne kadar zor olduğunu söylemek istiyorum buradan. Yakından ve birebir çalışmada da bu durumların olmayacağını anlatmaya çalışıyoruz” görüşünü aktardı.

Vücut geliştirme ve doğru duruş eğitiminin adeta tıbbi bir işlem olduğunu belirten Engül, “Bir doktor nasıl ki uzaktan ameliyat yapmıyorsa, uzaktan vücutla ilgili bir müdahale de doğru değil. En az o kadar hassas bir konu” ifadesine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.