AP'den Türkiye Konusunda Geri Adım

AP'den Türkiye Konusunda Geri Adım

Avrupa Parlamentosu'nda Dış İlişkileri Komitesi Başkanı olarak görev yapan Elmar Brok, Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından FETÖ ile ilgili görüşlerinin değiştiğini açıkladı.

Brok, Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili bazı görüşlerinin değiştiğini belirterek, "10 yıllardır bir tür gizli ittifak geliştiren bir grup bu. Bu yolla devletin içine girdi, ordu ve bakanlıklarda bunlarla ilgili durumlar söz konusu. Devlet ve toplumda şeriatın uygulanmasını istiyorlar. Bence bu konuda gözlerimizin açık olması gerekiyor." dedi.
 
AP Dış İlişkiler Komitesinde, Komite Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri'nin geçen hafta Türkiye’ye yaptıkları ziyaret ele alındı.
 
Brok, açılış konuşmasında, Türkiye’nin 2013’ten beri büyük bir şoktan geçtiğini ifade ederek, "Gülen hareketinin yapmayı istediği şeyler konusunda işaretler vardı. Kendi payıma söylemem gerekir ki (Türkiye'ye yapılan) ziyaretin ardından Gülen hareketiyle ilgili bazı konularda görüşlerim değişti." diye konuştu.
 
"ORDUDA SAYILAR ZANNETTİĞİMİZDEN ÇOK FAZLAYMIŞ"
 
FETÖ'yü "10 yıllardır bir tür gizli ittifak geliştiren bir grup" olarak tanımlayan Brok, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu yolla devletin içine girdi. Ordu ve bakanlıklarda bunlarla ilgili durumlar söz konusu. Ordudaki komuta kademesinde sayılar zannettiğimizden çok daha fazlaymış. Gülen hareketi, sistemli şekilde eğitimden başlayarak gençleri hedef alarak etkileşimli bir hareket kurdu. Devlet ve toplumda şeriatın uygulanmasını istiyorlar. Bence bu konuda gözlerimizin açık olması gerekiyor."
 
FETÖ'nün devlete sızdığını vurgulayan Brok, "Orduda Atatürk'ün etkisi artık yok. Ordu yapısı itibarıyla değişti. İnsan kaçakçılığıyla mücadele etmekle görevli sınır komutanının Gülen'le işbirliği içinde olduğu söylendi. 2013'teki benzer duruma farklı baktık." ifadelerini kullandı.
 
"DEVLET İÇİNDEKİ BİR PARALEL DEVLET EYLEMİYDİ"
 
Darbe girişimi gecesi TBMM'nin bombalandığını hatırlatan Brok, şöyle konuştu:
 
"Şunu aklımıza bulundurmamız gerekiyor ki bu roketlerden bazıları (TBMM'de) toplantıların yapıldığı yerin sadece birkaç metre ötesine düştü. Saldırılarda 125 milletvekili ölebilirdi. Bu saldırılar, milletvekillerini hedef alıyordu. AP'de böyle bir durum yaşansa siz ne hissederdiniz? Bunu düşünmeniz gerekiyor. Örneğin şu anda salonda olan 50 kişi bombayla öldürülse ne hissederdiniz? Fransız parlamentosunun veya İngiliz parlamentosunun kendi uçakları tarafından vurulması halinde ne hissederdiniz? Meseleyi bu açıdan ele almamız gerekiyor."
 
Darbeci askerlerin elindeki F16'ların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağını vurmaya çalıştığını kaydeden Brok, yaşananları, "Devlet içindeki bir paralel devlet eylemiydi.” şeklinde ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.