App Store'da sevindiren değişiklik!

App Store'da sevindiren değişiklik!

App Store için kripto para uygulamalarına dair kurallarını sıkılaştıran Apple’ın madencilik uygulamalarını tamamen yasakladığını sizlere duyurmuştuk. Ancak, bunlarla sınırlı kalmayan Apple’ın bazı kuralları sessizce değiştirdiği ortaya çıktı.

Bu kapsamda geliştiricilerin iOS cihazlarda kişilere erişimi kısıtlandı. Facebook’a oldukça zor günler yaşatan Cambridge Analytica skandalıyla benzer bir durum ile karşı karşıya kalmamak için Apple’ın bu kısıtlamayı yaptığı düşünülüyor.

Uygulama geliştiricilerinin kullanıcı verilerini toplamasını, reklam profilleri veya iletişim veritabanları oluşturmasını engelleyen katı kurallar getireren Apple, iPhone sahiplerinin kişilerini içeren veri tabanları oluşturulmasını ve bu tür bir veritabanının üçüncü taraflarla paylaşılmasını veya satılmasını yasakladı.

Uygulamaların kullanıcıdan izinsiz bir kişi listesine toplu mesaj göndermesini de yasaklayan Apple, kural ihlali yapan geliştiricilerin hesabını devre dışı bırakacak.


Ancak Apple’ın bugüne kadar toplanan ve satılan verilere müdahale şansı bulunmuyor. Konu hakkında yorum yapan bir iOS geliştiricisi, bir uygulamanın kişilere erişimine izin verildiğinde, Apple’ın bunu takip edemediğini belirtiyor.

Bu sayede kişilere erişim sağlayan uygulama, istenildiğinde tüm kişi bilgilerini rastgele bir sunucuya aktarabiliyor veya Dropbox gibi servislere yükleyebiliyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.