Apple 5G'li iPhone için tarih verdi!

Apple 5G'li iPhone için tarih verdi!

Apple, Intel modem 5G destekli ilk iPhone'unu tanıtmayı planladığını tarihi açıkladı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'dan gelen açıklamaya göre 5G destekli ilk iPhone, 2020 yılında gelecek. Intel'in geliştirdiği 5G modem, 5Gbps gibi oldukça ciddi bir indirme hızına da sahip.

Bu hızı şöyle açıklayabiliriz; 50GB'lik bir dosyayı 80 saniye gibi bir sürede indirdiğinizi düşünün. Peki 5G ile hayatımızda neler değişecek? 

Telefonlarımız, saatlerimiz, evlerimiz ve otomobillerimiz, kopmayan, hızlı bir bağlantıya ihtiyaç duyuyor. Tüm bu cihazların ihtiyaç duyduğu bant genişliğini sunmak içinse yepyeni bir kablosuz ağ doğuyor: 5G  

Akıllı telefonlardaki internet hızını ciddi bir oranda artıracak olan 5G teknolojisi hizmet vermeye başladı. Halka açık ilk 5G şebekesi Avustralya'da hizmete başladı. 

Avustralya’nın en büyük telekom şirketi olan Telstra bugün, ülkenin kuzeydoğu eyaleti olan Queensland’din Gold Coast isimli kentinde dünyanın ilk 5G sinyalini halka açtı. Akıllı telefonlardaki internet hızını ciddi bir oranda artıracak olan 5G teknolojisine geçecek ilk 3 şehir geçtiğimiz hafta belli olmuştu. 

Dünyanın en büyük operatörlerinden olan AT&T, ABD’nin 3 kenti için çalışmaların tamamlandığını duyurmuştu. Söz konusu şehirlerden ikisi ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Dallas ve Waco iken, diğeri Atlanta eyaletinin merkezi olan Georgia metropolü olacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.