Apple akıllı saat pazarındaki liderliğini kaptırabilir

Apple akıllı saat pazarındaki liderliğini kaptırabilir

Apple, yenilikçi özellikleri ve başarılı pazarlama stratejileri ile akıllı saat pazarında sıkı bir hakimiyet yakaladı.

Son modelinde kullanıma sunduğu EKG ile yalnız gençler ve orta yaş kitlesi için değil, üst yaş kitlesi için de akıllı saat edinmeyi olağan bir hale getirmeyi başardı. Apple akıllı saat pazarında ne kadar iyi olsa da, yeni raporlar bazı şeylerin ters dönebileceğini belirtiyor.

Son zamanlarda Huawei, Samsung, Xiaomi gibi markalar akıllı saat pazarında iddialı ürünler sunuyor. ABI Research şirketinin yaptığı yeni araştırmalara göre Apple, 2018 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde yüzde 43,35‘lik oranla akıllı saat pazarında liderliğini korudu. Huawei, Samsung ve Fitbit gibi markaların her biri yaklaşık yüzde 8 oranında pazar payına sahip. Bu da Apple’ın bu pazarda ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

Ancak bununla birlikte Apple’ın pazar payının önemli ölçüde düştüğü de belirtilenler arasında. Akıllı saat pazarı şu an hızlı şekilde gelişmekte ve genişlemekte olan bir pazar. 2018 yılında 40 milyon olan satış miktarının, 2023 yılında 100 milyona yükselmesi bekleniyor. Bu raporun yalnızca akıllı saatleri içerdiğini de eklememiz lazım. Akıllı bileklikler konuya da

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.