Apple Glass için akıllı kontrolcü: Akıllı yüzük

Apple Glass için akıllı kontrolcü: Akıllı yüzük

Akıllı gözlük çoktan teknoloji dünyasında yer almış olsa da, bu yeni giyinilebilir teknolojinin hayatımıza adabte olması için Apple devreye giriyor.

Mayıs ayında ortaya çıkan özellikleri sonrası Apple Glass şimdi de yeni bir patent ile karşımızda. Peki ama bu yeni patent neler getiriyor?

Apple Glass ile ilgili bilgiler sınırlı ve cihazın çıkıp çıkmayacağı bilinmezliğini koruyor. Buna karşın gelen sızıntılar 2021 ilk çeyreğinde akıllı gözlüğün karşımıza çıkacağını işaret ediyor. Yeni ortaya çıkan patent ise, akıllı gözlük için özel bir kontrol sağlayacak. Hatırlarsanız Apple daha önce de akıllı yüzük patentleri ile karşımıza çıkmıştı.

Bu yeni patentte ise genişletilebilir yüzük ifadesi dikkat çekiyor. Apple genişleyen formda, dokunmatik panel gibi eklentileri olan bir yüzük formuyla karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Patentte, yüzüğün dokunsal geri bildirimler üreteceği ifade ediliyor. Yani akıllı cihazda dokunmaya dayalı bildirimler, dokunma ve basınca dayalı kontroller karşımıza gelebilir.

basliksiz-1-075.jpg

Yine bu patente bakılırsa, kullanıcı birden fazla yüzük takabilecek ve parmak hareketleri ile de farklı kontroller atayabilecek. Apple Glass için ortaya çıkan son bilgiler ise, karşımıza Google Glass gibi şeffaf ekranda bildirimlerin akacağı bir gözlük çıkacak gibi görünüyor.

Bu akıllı yüzük aparatı ile birlikte ise, gözlüğe dokunmadan kontrol etmek mümkün olacak. Aynı zamanda bu yeni kontrol aparatı iPhone ve Apple Watch gibi ekosistemin farklı cihazlarını da kontrol edebilir. Yine Apple akıllı gözlük için LIDAR tarayıcı kullanılması ve AR desteğinin de bu gözlükte karşımıza çıkması beklentiler arasında.

basliksiz-2-031.jpg

Mayıs ayında ortaya çıkan sızıntıya bakılırsa, Apple Glass, 499 dolar gibi bir satış fiyatına sahip olacak. Yılda binlerce patent alan Apple, bunların çoğunu gerçekleştirmese de, bu yeni akıllı yüzük, Apple akıllı gözlük ile karşımıza çıkabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.