Apple, Google ve Amazon'dan Türkiye mesajı

Apple, Google ve Amazon'dan Türkiye mesajı

6 Şubat'ta gerçekleşen Türkiye'de 10 ilin yıkıcı bir şekilde etkilendiği deprem ile ilgili teknoloji devi Apple, Amazon ve Google'dan destek açıklamaları geldi.

Türkiye Kahramanmaraş’ta ardı ardına gerçekleşen 7.7 ve 7.6’lık iki depremle sarsılırken, yurt dışından da yardım ve destek haberleri gelmeye devam ediyor.

Amazon CEO’su Andy Jassy Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Battaniye, çadır, ısıtıcı, mama, çocuk bezi, bebek maması ve ilaç gibi bağışlanan yardım ürünlerini ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırmak için Amazon’un lojistik ve dağıtım ağını etkinleştiriyoruz” diye yazdı.

fkkk4-1675757743-9342.webp

Google CEO’su Sundar Pichai de tweet atarak hem şirket hem de çalışanlar olarak yardımda bulunacaklarını açıkladı: “Türkiye ve Suriye’de depremler sonrası büyük kayıplar yaşayan herkesi düşünüyorum. Etkilenenlere ilgili acil durum bilgilerini sağlamak için SOS uyarılarını etkinleştirdik ve hem Google hem de Google çalışanları yardım ve kurtarma çabalarını destekleyecek.

tbomr-1675757754-9819.webp

Teknoloji devi Apple’in CEO’su Tim Cook Türkiye’deki depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

tkdlt-1675757764-1252.webp

Cook Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini sunarken, “Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak.” ifadesine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.