Apple, Google’a bir çalım daha attı

Apple, Google’a bir çalım daha attı

Apple, dünyanın en değerli şirketi ünvanını yeniden elde etti.

Teknoloji dünyasında, Apple ve Google’ın mücadelesi kıyasıya devam ediyor. iOS ve Android işletim sistemleri ile süren çekişme, marka değeri noktasında da tüm hızıyla devam ediyor. Apple, dünyanın en değerli şirketi ünvanını yeniden elde etti.

Apple, Google’a bir çalım daha attı

Cupertino merkezli teknoloji devi, uzun bir süredir dünyanın en değerli şirketi olma ünvanını elinde tutuyor. Konu sadece ABD bölgesine bakıldığında ise, Amazon’un bir süre tahtı devraldığı gibi bir gerçek var. Global pazarda da benzer bir durum söz konusuydu ancak Apple, en büyük rakibi Google’ı geride bıraktı.

Son dönemlerde büyük sorunlar yaşayan Facebook ise, 9. sıraya kadar gerilemiş durumda. Bilgi güvenliği ve gizlilik konusunda sıkıntılar yaşayan firma,yine de ilk 10 sırada kalmayı başarmış durumda. Interbrand tarafından yayınlanan “2018 yılının  en iyi 100 global markası” raporuna göre, Amazon’un yüzde 56 oranındaki inanılmaz büyüyüşü en dikkat çeken olayların başında geliyor.

Haberimize konu olan şirket ise, bu yıl içinde yüzde 16 oranında büyüme gerçekleştirmeyi başardı. Bu yükseliş ile birlikte, şirketin marka değeri 214.5 milyar dolar olarak güncellenmiş oldu. Cupertino devinin hemen arkasında ise Google yer alıyor. Yüzde 10 yükseliş ile birlikte 155.5 milyar dolar seviyesine yükselirken, Amazon ise 100.8 milyar dolar değeri ile üçüncü sırada yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.