Apple Haritalar, nerede koronavirüs aşısı olacağınızı gösterecek

Apple Haritalar, nerede koronavirüs aşısı olacağınızı gösterecek

Aşı konusunda kullanıcıları bilgilendiren Apple, Haritalar uygulamasına kullanıcıların aşı merkezlerini görebileceği bir özellik ekledi.

Google Haritalar ve Yandex Haritalar gibi uygulamalar ile rekabeti artırmak için Apple, harita uygulaması için çalışmalara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde işletmelerin meşguliyet durumu için yeni bir özelliği sızdırılan Apple, koronavirüs ile mücadele konusunda ciddi adımlar atıyor.

Bir Reddit kullanıcısı tarafından tespit edilen meşguliyet durumu özelliğinin son kullanıcıya ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Özelliğin bir sonraki iOS Beta sürecinde aktif edileceği düşünülüyor.

Başta devlet kurumları ve büyük şirketler olmak üzere tüm dünya koronavirüs ile mücadele konusunda daha sıkı tedbirler almaya devam ediyor. Şirketler, virüsün yayılma hızını düşürmeye katkıda bulunmak amacıyla uzaktan çalışma sistemini süresiz olarak uzattı. Google, Facebook ve Apple gibi firmalar aldıkları önlemlere ek olarak aşılama sürecine de geliştirdikleri özellikler ile destek veriyor.

apple-haritalar-a-koronavirus-guncellemesi-1-1463x2048.jpg

Koronavirüs test siteleri ve koronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili bilgileri de kullanıcılar ile paylaşan Apple Haritalar, yeni özelliğini aktif etti. İlk olarak ABD kullanıcıları için aktif olan özellik, Boston Çocuk Hastanesi ile ortak çalışma sonucunda ortaya çıktı. VaccineFinder sistemini kullanarak geliştirilen aşı haritası özelliği, kullanıcılara sunuldu.

Geliştirilen özellik sayesinde kullanıcılar, Apple Haritalar uygulaması üzerinden aşı merkezlerini görebiliyor. Ayrıca isteyen kullanacılar Siri’ye ” COVID aşısını nereden alabilirim? ” sorusunu sorarak 20 bin aşı merkezi arasında en uygun konumu seçebiliyor.

Haritalarda yer alan aşı merkezlerinin şimdilik 20 bin ile sınırlı olduğunu belirten yetkililer, kısa sürede bu sayının artacağını söyledi. Şirket, yeni özellik sayesinde aşılama hızının artacağını düşündüklerini belirtti.

Kullanıcılar, aşı için belirlenen konumlara tıkladığında çalışma saatlerini, adresleri, telefon numaralarını ve kayıt bağlantısını görebiliyor.

Bu özelliğin ülkemizde ne zaman aktif olacağı ve ABD benzeri bir hizmet verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.