Apple, iPhone üretimini daha da düşürecek!

Apple, iPhone üretimini daha da düşürecek!

Hatırlarsanız bundan yaklaşık bir hafta kadar önce Tim Cook, iPhone satışları hakkında çok konuşulacak itiraflarda bulunmuştu.

Bugün ise Tim Cook yapmış olduğu açıklamalarla Apple’da her şeyin yolunda gittiği hatta şirketin uzun vadeli görünümünün hiç bu kadar iyi olmadığını belirtmişti. Fakat, geçtiğimiz saatlerde yayınlanan bir rapor ile birlikte, Apple’ın iPhone üretimini yüzde 10 oranında düşüreceği iddia edildi. İşte, detaylar!

Son dönemlerde sık sık yaşamış olduğu düşüş ile birlikte sık sık gündeme gelen Apple’ın değeri, 6 ay içerisinde 1 Trilyon dolardan, 754 milyar dolar seviyesine gerilemişti. Yaşanılan bu düşüşü dünya genelinde yaşanılan krizi ve Çin pazarındaki daralmayı neden olarak gösteren Apple hakkında yepyeni analizler de yayınlanmaya devam ediyor.

Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan raporlar doğrultusunda, Apple’ın Ocak ve Mart tarihleri arasındaki yapılacak olan iPhone üretimleri 43 milyona adete düşürmüştü.  Şimdi ise bu rakamları 40 milyon seviyesine düşüren Nikkei Assian Review, Apple’ın yüzde 10 oranında üretimini azaltacağını da özellikle belirtti.

Kısacası, yeni iPhone modelleri ile birlikte bir türlü istenilen rakamlara ulaşamayan Apple, bu hamlesi ile birlikte yaşanılabilecek olan her türlü zararında önüne geçmeyi hedefliyor. Ancak, tüm bu verilerin aksine Tim Cook, Apple’ı zorlu günlerin beklemediğini de özellikle dile getiriyor. Cook aksine, önümüzdeki dönemde şirketin yeninden yükselişe geçeceği ön görüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.