Apple, iPhone yavaşlatma konusunda uyaracak

Apple, iPhone yavaşlatma konusunda uyaracak

Apple iPhone güncelleme yapmadan önce kullanıcılara bildirim gönderecek. Böyle iPhone yavaşlatma ile ilgili kullanıcılara güncelleme yapıp yapmama alternatifi sunulacak.

Birkaç yıl önce, Apple’ın yaptığı güncellemelerle iPhone modellerini yavaşlattığı ortaya çıkmıştı. Daha sonrasında şirket bunun için kullanıcılardan özür diledi. 2 yıl ya da daha uzun süreli iPhone modellerinde işlemci frekanslarını düşüren şirket, bunun pil ömrünü uzatmak için yapıldığını ve kullanıcı deneyimini kısaltmadığını söylemişti.

Aradan geçen 2 yıla yakın sürenin ardından Apple, yapacağı güncellemelerde bir iPhone’u yavaşlatma potansiyeli varsa bunu kullanıcılara bildireceğini duyurdu. Böylece kullanıcılar bilgilendirilmeden ya da bu ihtimali kabul etmeden güncellemeyi indirmemiş olacak.

Apple tarafından yapılacak uyarı sayesinde kullanıcılar iPhone’larını güncellememeyi tercih edebilecek ya da en azından güncelleme yaptığınıda yavaşlamayı göze almış olacak. Yeni iPhone modellerinde yapılan donanım iyileştirmeleri sayesinde, yavaşlatmalarının daha az belirgin olacağı söyleniyor.  Ayrıca Apple, iPhone kullanıcılarına bataryalarını kontrol etmenin yollarını ve yavaşlatmadan etkilenmemeleri için güncellemeleri devre dışı bırakmalarını da önerdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.