Apple, kendi MicroLED ekranını geliştiriyor!

Apple, kendi MicroLED ekranını geliştiriyor!

Apple’ın kendi MicroLED cihaz ekranlarını geliştirdiği ve test için çok az sayıda ekran yaptığı iddiası ortaya atıldı

Apple, Kaliforniya'nın Santa Clara şehrindeki bir tesiste test amaçlı sınırlı sayıda ekran üretimine başladı. MicroLED ekranlar, daha parlak olacak ve bugünkü OLED ekranlardan daha az güç tüketecek.

Apple, yeni nesil MicroLED ekranını geliştirmek için çalışmalara başladı. Analistler, yeni teknolojinin henüz kanıtlanmamış ve kullanımının zor olduğunu söylüyor. Dongbu Securities analisti SR Kwon, “MicroLED’in Apple'ın akıllı saatlerinde kullandığı OLED'den daha iyi olup olmayacağı açık değil” dedi.

Şirketin yeni teknolojiyi ilk önce giyilebilir cihazlarında kullanmayı hedeflediği belirtildi. Raporda ekranın en az üç ila beş yıl süreyle bir iPhone'a ulaşmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

 Projenin ürettiği ilk işlevsel MicroLED ekranın, geçen yılın sonlarında Apple Watch prototipinde denendiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Apple Watch serisinin, yeni teknolojiyi benimseyen ilk cihazlar olması bekleniyor

Apple, ürünlerinde kullandığı ekranları Samsung, Japan Display, LG ve Sharp gibi üçüncü parti üreticilerden tedarik ediyor. Apple, kendi ekranlarını üretmeye başlarsa tüm bu şirketlerin gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşanacak.

Apple konuyla herhangi bir açıklama yapmadı.

Her ne kadar MicroLED teknolojisi henüz tüketici pazarına girmese de, Samsung bu sene The Wall adlı TV'sini piyasaya sürecek. The Wall, bu teknolojiye sahip büyük bir modüler TV.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.