Apple MagSafe isimli güç adaptörü için uyardı: İz tehlikesi!

Apple MagSafe isimli güç adaptörü için uyardı: İz tehlikesi!

Apple tarafından üretilen MagSafe isimli güç adaptörü ilgi çekti.

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro kullanıcılarına eşlik edeceği söylenen bu kılıflar, 6 Kasım 2020 tarihine kadar piyasaya sürülmeyecek. Bir kılıfı MagSafe ile deneyimleyen bir kişi, MagSafe’in hem deri ürünler hem de silikon kılıflar için uygun olmadığını iddia etti.

İddia sahibi tarafından yayımlanan ilgili fotoğrafta Apple’ın silikon tabanlı kılıfında çember şeklinde bir iz mevcut. Bu bağlamda diğer ham maddelerden yapılmış olan kılıflar da (özellikle deri) MagSafe yüzünden zarar görebilir.

Apple, kullanıcılara MagSafe ile iPhone 12 arasında bulunmaması gereken ürünlerden bahsetti. 44 yıldır faaliyet gösteren bu şirkete göre kredi kartı, güvenlik rozeti, pasaport ve anahtarlık gibi eşyalar hiçbir şekilde bu iki cihaz ile temas etmemeli.

Apple, bir iPhone’un MagSafe ile şarj edildiği sırada ısınma sorunu (şarj yüzdesi en az yüzde 80 ise) yaşabileceğini dile getirdi. Eğer bir kullanıcı iPhone cihazını hem kablolu şarjla hem de MagSafe ile şarj etmeye çalışırsa MagSafe aniden devre dışı bırakılacak.

Kablosuz şarj imkânı tanıyan bu aksesuarı nem miktarı düşük olan ve tüy bırakmayan bir bez ile temizlemelisiniz. MagSafe’i temizlemek için cam temizleme spreylerini, kimyasal çözücüleri, amonyak çözeltileri ve hidrojen peroksit içeren diğer temizleyicileri kullanmamalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.