Apple Music, en çok telif ücreti ödeyen sağlayıcı oldu

Apple Music, en çok telif ücreti ödeyen sağlayıcı oldu

Apple ve diğer büyük müzik akışı hizmetleri, bir kuruluşa tahakkuk eden ‘tarihi benzersiz’ telif ücreti olarak toplam 424 milyon 384 bin 787 dolar ödeme yaptı.

Müzik akış hizmetleri tarafından yapılan yüksek miktardaki ödemenin, Nisan ayından itibaren söz yazarlarına ve yayıncılarına dağıtılması bekleniyor

Mechanical Licensing Collective Salı günü, 2018’deki Müzik Modernizasyon Yasası‘nın geçmiş ihlallerine ilişkin sorumluluk sınırlaması uyarınca, 20 akış sağlayıcıdan telif hakkı ödemelerini ve ilgili kullanım verilerini aldığını duyurdu.

Bu bağlamda Apple ve Apple Music, 163,34 milyon dolarla en büyük katkıda bulunan şirket olurken, onu Spotify 152,23 milyon dolar ile izledi.

Amazon ve Google ise sırasıyla 42,74 milyon ve 32,86 milyon dolar tutarında ödeme yaptı. Ayrıca Pandora, SoundCloud ve Tidal gibi daha küçük yayın şirketleri de pota para ortaya koydu.

Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği Başkanı ve CEO’su David Israelite, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şarkı yazarları ve müzik yayıncıları, dijital yayın hizmetleri tarafından doğru ve eksiksiz ödeme almalarını sağlamak için yıllardır mücadele ediyorlar. Mechanical Licensing Collective, tarihsel olarak eşsiz parayı elde eden, sahiplerini bulmak için araştırma yapan ve telif hakkı sahiplerine kendilerinin ne olduğunu iddia etmeleri için şeffaf bir süreç sunan ve tüm sektöre fayda sağlayacak akışta, gelecekteki büyümenin yolunu açan heyecan verici bir ilerlemedir. ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum