Apple Music kullanıcılarına kötü haber geldi....

Apple Music kullanıcılarına kötü haber geldi....

WWDC 2015’de Apple Music servisi tanıtıldığında, öne çıkarılan özelliklerin başında Connect geliyordu. Müzisyenler ve dinleyenleri arasında iletişim sağlanmasını hedefleyen Connect özelliği ile bir sosyal ağ oluşturulmak istendi.

Apple’a 3 milyar dolarlık Beats satın alımı sonrası dahil olan ve Music’in başında bulunan Jimmy Iovine bu özelliği Spotify gibi servisler karşısında rakipsiz olarak nitelendirmiş olsa da, birçok sosyal ağ projesi gibi başarısızlıkla sonuçlandı.

Yani, Apple Music Connect’in kaderi, yıllar önce kapatılan iTunes Ping ile aynı oldu. Apple tarafından bu servisin kapatılmasına karar verildiği açıklandı. Connect ile paylaşılan içerikler halen Apple Music üzerinde görüntülenebiliyor olsa da, artık sanatçıların bu servis üzerinde paylaşım yapması engellendi.

For You yani Sizin İçin sekmesi altına alınan Connect’in kapatılmasındaki en büyük nedenlerinin başında ilginin azalması geliyor. Zira, sanatçılar Instagram ve Twitter gibi platformlar varken, bu tarz küçük sosyal ağlarda paylaşım yapmak istemiyor. Mevcut içeriklere 2019 yılı Mayıs ayında kadar ulaşılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.