Apple News kullanıcı sayısı ile rekor kırdı!

Apple News kullanıcı sayısı ile rekor kırdı!

Apple’ın başarılı haber servisi uygulaması başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. İlk olarak iOS kullanıcıların hayatına iOS 9 ile giren Apple News uygulamasının rekor kullanıcı sayısına ulaştığı açıklandı.

New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, Apple News uygulamasının 90 milyon düzenli okura ulaştığı belirtiliyor. Açıklanan verilerden de anlayacağınız üzere, uygulamanın hizmette olduğu ülkelerdeki insanlar tarafından sevilerek kullanıldığı görmekteyiz.

Apple’ın başarılı haber servisi uygulamasında ortalama bir haberin en az 1 milyon kişi tarafından düzenli bir şekilde okunduğu da belirtildi. Oldukça başarılı bir sisteme sahip olan News uygulamasında ayrıca yalan habere de yer verilmiyor.

Apple mühendisleri tarafından geliştirilen algoritma sayesinde, Apple News üzerindeki haberlerin doğru olup olmadığı kolaylıkla tespit edilebiliyor.

Ülkemizdeki kullanıcılar tarafından Apple’ın popüler haber akışı uygulamasının kullanıma sunulup sunulmayacağı merak edilirken, ayrıca uygulamaya ilerleyen zamanlarda yeni özelliklerin ekleneceği de New York Times‘da yer alan haberde belirtiliyor.

Yakın gelecekte kullanıma sunulacak özellik ile birlikte News uygulamasına abonelik sistemi eklenecek. Söz konusu bu abonelik sistemiyle kullanıcılar belirli gazetelere abone olabilecek. Henüz bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında şimdilik resmi bir açıklamada bulunmayan Apple, News uygulamasının kullanım alanını daha da genişleterek daha fazla gelir elde etmeyi planladığını da belirtelim.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.