Apple önemli bir özelliğini kapattı!

Apple önemli bir özelliğini kapattı!

Teknoloji devi Apple'ın gizlilik odaklı iCloud Özel Geçişi özelliği, iOS 15'in yayınlanmasına az bir süre kala bazı ülkelerde erişime kapatıldı.

Apple’ın iOS 15, iPadOS 15 ve macOS Monterey güncellemeleriyle birlikte sunacağı iCloud Özel Geçişi, beta sürecine devam ediyor. Kullanıcıların internette gezinirken üçüncü taraf hizmetler tarafından izlenmelerinin önüne geçen özellik, IP adresini ve Safari’deki dolaşma verilerini gizliyor. Ayrıca internet trafiğini de şifreleyerek telefonun çevrimiçi ortamda korunmasını sağlıyor.

iCloud Özel Geçişi, WWDC21 etkinliğinde tanıtılan iCloud+ abonelik hizmetinin bir parçası. Bu özelliği halihazırda kullanmakta olan iPhone kullanıcıları, bu sabah şaşırtan bir uyarı mesajıyla karşılaştılar.

iCloud Özel Geçişi artık Türkiye’de kullanılamıyor

Apple, bugünden itibaren iCloud Özel Geçişi’ni Türkiye ve Rusya’da erişime kapattı. Şu anda iCloud profillerindeki “Özel Geçiş” bölümünde “Desteklenmiyor” uyarısı yer alıyor. Apple, “Özel Geçiş’i desteklenen bir ülkede veya bölgede çevrimiçi olduğunuzda açabilirsiniz” ifadeleriyle kullanıcıları bilgilendirdi.

“Daha fazla bilgi” kısmında özelliğin kapatılma sebebi şöyle açıklanıyor:

“Özel Geçiş, yerel kanunlar ve düzenlemeler gereği Türkiye bölgesinde kullanılamıyor.”

basliksiz-1.jpg
Şirket önceden yaptığı açıklamada iCloud Özel Geçişi’ni yasaların izin vermemesi nedeniyle Çin, Beyaz Rusya, Kolombiya, Mısır, Kazakistan, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Türkmenistan, Uganda ve Filipinler’de kullanıma sunmayacağını bildirmişti. Ancak ilk başta listede Türkiye ve Rusya yoktu. Anlaşıldığı üzere Apple, her iki ülkeyi de sonradan eklemiş. Bir başka iCloud+ özelliği olan “E-Postamı Gizle” ise Türkiye’de çalışmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.