Apple piyasa değeri düşüyor!

Apple piyasa değeri düşüyor!

Apple geçtiğimiz Ağustos ayında 1 Trilyon dolar sınırını aşan ilk şirket olmuştu. Daha sonrasında ise Ekim ayında sert bir düşüş yaşayan şirket oldukça çok konuşulmuştu.

Amerika’nın trilyon dolarlık ilk şirketi olan Apple’ın hisseleri hakkında önemli bir rapor yayınlandı. Rapora göre, şirketin 2018 Ocak‘tan bu yana değerini sadece yüzde 2.3 artırabildiği gözler önüne serildi.

Geride bıraktığımız Ekim ayında ise hisse değerinde yaklaşık olarak yüzde 20‘lik bir kayıp yaşayan teknoloji devi, için ne yazık ki işler planladığı gibi yürümüyor. 

Söz konusu bu durum hakkında yayınlanan bir diğer raporda ise,  artan üretim maliyetlerinin doğrudan yeni ürünlere yansıması sebebiyle fiyatların tavan yaptığı belirtiyor. Bu durumunda paralel olarak satış rakamlarına yansıdığını vurgulayan analistler, herhangi bir ekonomik krizin şirketi zora sokacağını da ön görüyorlar.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz saatlerde yayınlamış olduğumuz haberlerde Apple‘ın almış olduğu iki önemli kararı sizlere aktarmıştık. Mobil tarafta bu yıl istediği sonuçlara bir türlü ulaşamayan teknoloji devi, yeni iPhone modellerini tanıtmasının ardından, piyasadan çektiği iPhone X modelini yeniden üreteceği gün yüzüne çıkartılmıştı.

Satış rakamları ile beklenin altında kalan iPhone Xr için ise üretimini daha da yavaşlatma kararı alan şirket, herhangi yaşanabilecek büyük bir krize karşı önlemlerini aldığını da görmekteyiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.