Apple, Samsung'a para cezası ödeyecek!

 Apple, Samsung'a para cezası ödeyecek!

İki şirket arasındaki para cezaları tekrar tekrar gündeme gelmeye devam ediyor. Bugün gelen bilgiler ile de yeni Apple Samsung olayı 683 milyon dolar para cezası ile sonuçlandı!

Apple ve Samsung geçtiğimiz yıllarda ekran paneli üretimi konusunda büyük bir anlaşmaya imza atmıştı. Apple’ın bu anlaşmasına dayanan Samsung, yeni bir OLED üretim hattı kurarak, üretim kapasitesini artırdı. Ancak iPhone X’e olan talebin beklentilerden düşük olması, üretim hattını yetersiz kullanıldığı ve kapasitesinin yarısında çalıştığı anlamına geliyordu. Bu durumun ardından Apple da Samsung ile anlaşmalarında değişikliğe gitmek istedi. Fakat iki şirket arasındaki uzlaşmayı sağlayamadı.

Geçtiğimiz aylarda Apple Samsung’a anlaşmadaki OLED panel üretimini tedarik edemediği iddiasıyla dava açmıştı. Fakat Samsung da Apple’dan alacağı 683 milyon dolar para cezasını 2019 yılının ikinci çeyreğine ilişkin faaliyet raporunda bildirdi.

Bu raporun çıkmasıyla aslında davanın Samsung lehine devam ettiğini ve Apple’ın Samsung ile OLED üretimindeki anlaşmaya uymamasından dolayı 683 milyon dolar para cezası ödediği ortaya çıktı. Apple tarafından resmi açıklama gelmedi fakat kısa süre içerisinde bu olayın net bir şekilde basına yansıması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.