Apple, Shazam artık reklamsız oluyor

Apple, Shazam artık reklamsız oluyor

Apple'ın Shazam'ı 400 milyon dolara satın alacağı bilgisini sizlerle daha önce aktarmıştık. Apple'ın Shazam'ı satın alma süreci sonunda tamamlandı. Apple uygulamayı yakında tamamen reklamsız sunabilir.

Apple'ın Shazam'ı satın alma işlemlerini tamamlandı. Shazam için 400 milyon doları gözden çıkaran Apple, kısa süre sonra Shazam'dan tüm reklamları kaldıracağını açıkladı. Tüm platformlardaki kullanıcılar Shazam’ın hizmetlerini ücretsiz olarak kullanabilecek.

Satın alma işlemi, Avrupa Birliği tarafından, anlaşmanın tekel koşulları oluşturabileceği gerekçesiyle sekteye uğramıştı. Ancak bu ayın başında yetkililerden onay geldi.

Apple Music'in Başkan Yardımcısı Oliver Schusser, satın alma işlemiyle ilgili, "Apple ve Shazam'ın birlikte uzun bir geçmişi var. App Store açıldığında Shazam indirilebilir ilk uygulamalardandı ve kısa sürede müzik bölümü için vazgeçilmezlerden biri haline geldi. Ortak müzik ve yenilikçilik sevgisiyle beraber kullanıcılara müzikleri keşfetmek, deneyimlemek ve eğlenmek için daha iyi yollar sunmak için heyecanlıyız." dedi.

Shazam dünya çapında 1 milyarı aşkın indirme rakamına ulaştı. 
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.