Apple sızıntı yapanlara acımadı!

Apple sızıntı yapanlara acımadı!

Apple, bilgi sızdıran çalışanlarına acımamış gibi gözüküyor.

Apple sızıntı yapan çalışanlarını bu konuda uyarmaya ve cezalandırmaya devam etse de durumun yine bir sızıntı sonucu ortaya çıkması ise düşündürücü.

Apple sızıntı yapılmasını istemiyor!
 

Şirket çalışanlarına gönderdiği bilgi notu ile şirket içi bilgi sızdıranların doğrudan kovulacağını, davalarla karşı karşıya kalacağını ve diğer şirketlerde iş bulamama riski yaşayabileceğini açık seçik bir şekilde bildirmiş durumda.

Apple geçtiğimiz yıl bilgi sızdıran 29 kişiyi tespit etmiş ve bunlardan 12’sini tutuklatmış. Şirket sızdırılmış gerçek bilgilerden bazılarını da listeliyor. Hatta bir vakada, yazılım mühendisliği başkanı Craig Federighi tarafından yönetilen bir toplantıya atıfta bulunuluyor. Toplantıda Federighi, iPhone için bazı yazılım özelliklerinin erteleneceğini paylaşırken ve bir çalışanın bu bilgiyi medyaya sızdırdığını vurguluyor. Şirket, toplantıda söylenenleri dışarıya sızdıran çalışanı bulup hemen kapıyı göstermiş.

Hatta iPhone X, iPad Pro ve AirPods hakkında gizli bilgileri sızdıranları bulmak için adli bilişim uzmanlarından destek bile alınmış. Tedarik zincirindeki sızıntılara da kesinlikle müsamaha gösterilmiyor. Bilgi sızdıran bir çalışana bunu neden yaptığı sorulduğunda ise, kendisinin yakalanacağını düşünmediğini ifade ettiği söyleniyor. Kısacası şirket, haklı olarak bu konuyu oldukça ciddiye alıyor.

Bir sızıntının etkisinin bir proje için çalışanlardan öteye gittiğini vurgulayan teknoloji devi, çalışmaların sızdırılmasının şirketteki herkesi ve ürünleri oluşturma konusunda harcadıkları yılları baltaladığını özellikle belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.