Apple, Telegram'ı neden kaldırdığını açıkladı...

Apple, Telegram'ı neden kaldırdığını açıkladı...

Apple'ın geçtiğimiz hafta Telegram’ı uygunsuz içerik nedeniyle App Store’dan kaldırdığı öğrenildi.. Apple, Telegram'ı neden App Store’dan kaldırdığını açıkladı.

Apple, geçtiğimiz hafta sürpriz bir kararla Telegram'ın iOS uygulamasını App Store'dan kaldırmıştı. Apple sebep olarak uygulama içerisinde paylaşılan ve uygun olmayan içerikleri göstermişti ancak App Store'u yöneten Phil Schiller konuya açıklık getirdi.

Schiller bazı sohbet odalarında çocuk pornosuna dair içeriklerin paylaşıldığı şikayetlerini aldıklarını ve bu nedenle uygulamayı mağazadan kaldırıklarını belirtti.

Apple, içeriğin fark edilmesinin ardından hem Telegram’ı hem de  Kayıp ve İstismar Edilmiş Çocuklar için Ulusal Merkezi'ni durumdan haberdar ederek gerekli önlemleri aldı.

Yaşananların ardından Telegram geliştiricisi Pavel Durov ise konudan haberdar olduklarını ve uygun olmayan içeriklerin uygulama içerisinde paylaşılmasının önüne geçecek tedbirler aldıklarını duyurdu. 

Apple'ın iMessage'ine benzer şekilde, Telegram da kullanıcılar arasında gönderilen mesajların gizliliğini korumak için uçtan uca şifrelemeye dayanan güvenli bir mesajlaşma özelliği sunuyor. Bu yasadışı içeriğin üçüncü taraf aracılığıyla ortaya çıkarılmış olabileceği belirtiliyor. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.