Apple TV kullanıcısına Netflix’ten kötü sürpriz!

Apple TV kullanıcısına Netflix’ten kötü sürpriz!

Netflix beş saatlik ve interaktif Black Mirror filmi Bandersnatch kısa süre önce yayınlanmaya başladı. Ancak son gelen bilgilere göre Apple TV kullanıcılarında filme yer alan etkileşimler işe yaramıyor.

Ne yazık ki bu sorunu tek yaşayan Apple TV kullanıcıları da değil. Şirket merkezinde yayın öncesi yapılan tanıtım toplantısında filmin bütün platformlarda sorunsuzca izlenebileceği açıklanmıştı.

Etkileşim sorunu Apple TV dışında hangi platformlarda görülüyor?

Aynı sorun Windows 10, Netflix uygulamasında da görünüyor. İlginç olanı ise bazı Chrome kullanıcılarının da aynı sorunla karşılaşmış olması. Chrome için bu sorunun ne kadar yaygın olduğu ise bilinmiyor.

Ülkemizde Netflix genellikle tarayıcı üzerinden izlense de Netflix‘in çok güçlü olduğu ABD‘de Apple TV izleyici sayısı çok fazla. Yine Windows 10 uygulaması da hem arayüzü hem de içerik indirmeye izin vermesinden dolayı çok tercih ediliyor. Şu ana kadar Netflix bu soruna ilişkin bir açıklama yapmış değil. Bandersnatch etkileşimli yapısıyla yayıncılık sektöründe çok daha yaratıcı içeriklerin önünü açacağa benziyor.

Diğer platformlarda bu tür içerikler olur mu bilinmez ama Netflix‘in bu deneyimi bırakmaya niyeti yok gibi.Tabii ki öncelikle bunun için izleyicilerin sorunsuz bir Black Mirror Bandersnatch deneyimi yaşaması gerekiyor. Beklenti şirketin bu sorunu kısa sürede çözeceği yönünde. Peki siz bu sorunu sözü edilen platformlarda ya da Chrome üzerinde yaşadınız mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.