Apple TV YouTube uygulaması beklenen özelliğe kavuştu! 4K Apple TV‌ etkin

Apple TV YouTube uygulaması beklenen özelliğe kavuştu! 4K Apple TV‌ etkin

Reddit’te, 4K YouTube videolarının oynatıldığı görüntüler yayınladı. 

Apple’ın öne çıkardığı yeni tvOS 14 özelliklerinden biri, YouTube 4K video izleme desteğiydi, ancak ‌tvOS 14‌ piyasaya sürüldüğünde Apple TV 4K kullanıcıları, desteğin mevcut olmadığını fark etti. Apple duruma el atarak beklenen özelliğe erişimi kademeli olarak açtı.

Reddit’te Flatpannels HD isimli bir kullanıcı, 4K YouTube videolarının oynatıldığı görüntüler yayınladı. Ardından birden çok kullanıcı, ‌tvOS 14‌, tvOS 14.0.1 ve tvOS 14.2’de YouTube uygulamasında 4K oynatma seçeneklerini gördüklerini bildirdi.

4K desteği henüz tüm kullanıcılara sunulmadı, şu an için çoğu kullanıcı halen 1080p video izleyebiliyor. 4K içerik var gibi görünse de, erişimi olanlar hala HDR’yi etkinleştiremiyor ve 4K videolar saniyede 30 kare ile sınırlı.

HDR eksikliğinin geçici mi yoksa 4K Apple TV‌’de bir sınırlama olup olmadığı belli değil. Ayrıca 4K içeriğin herkes için ne zaman kullanılabilir olacağı da bilinmiyor. Kademeli olarak yaygınlaştığı düşünülen özellik için yeni bir tvOS 14 güncellemesi beklenmeyecek gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.