Apple ürünleri yüzde 10 zamlanabilir!

Apple ürünleri yüzde 10 zamlanabilir!

Amerika Birleşik Devletleri‘nin gündeminde, Çin ile yaşanan ticari gerilim sık sık yer buluyor.

Amerika Başkanı Donald Trump, Apple ürünlerine ek gümrük vergisinin uygulanmayacağına dair söz vermişti. Ancak tüm hızıyla devam eden bu ticaret savaşı, Apple’ın ürün fiyatlarını olumsuz etkileyebilir gibi gözüküyor.

Önümüzdeki hafta Amerika Başkanı Donald Trump ile Çin Başkanı Xi Jinping, bir zirve yapacaklar. Wall Street Journal’a göre, bu zirvede müzakereler Amerika için olumlu sonuç vermezse ek gümrük vergileri gelecek. Bu ek gümrük vergileri, Çin’de üretim yapan firmalara yüzde 25 oranlarına varan ek yükümlülükler getirecek. Her ne kadar söz verilmiş olsa da, bu yükümlülüğün altında olacak markalar arasında Apple da bulunuyor.

Öte taraftan Trump yönetimi tüketici tepkisini endişe ederken, Trump ise fiyatların yüzde 10’luk artış göstermeyeceğini ve ‘insanların kolayca sineye çekebileceğini‘ söyledi. Sonuç olarak bakıldığında Trump, firmaların üretim fabrikalarını, Amerika‘ya taşıması gerektiğini de vurguladı. Eğer şirket, bu zamlarla karşı karşıya kalırsa, yapabileceği iki farklı şey bulunuyor. Bunlardan ilki, üretimi yaptığı fabrikaları başka yerlere taşımak. Diğer seçenekleri ise, ek vergileri ürünlere zam olarak yansıtmak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.