Apple ürünlerinin kullanım ömrü ne kadar sürüyor? İşte yanıtı...

Apple ürünlerinin kullanım ömrü ne kadar sürüyor? İşte yanıtı...

Asymo analisti Horace Dediu, Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrünü grafikler ile gözler önüne serdi. Bakalım satın aldığınız bir Apple ürününü kaç yıl kullanabileceksiniz?

Apple, bildiğiniz gibi her yıl düzenli olarak mevcuttaki ürün gamını yenilemenin yanında belli aralıklar ile de HomePod, AirPods ve AirPower gibi yeni ürünlerini tanıtıyor. Fiyatları ateş pahası olan Apple ürünlerini satın alan bir kişinin, bu ürünleri kaç yıl kullanabileceği bugün ortaya çıktı.

Toplamda aktif 1.3 milyar cihazının olduğunu söyleyen Apple, bu cihazların ortalama kullanım ömrü ile ilgili bir bilgi hiç bir zaman paylaşmamıştı. Ancak Cupertinolu firma bataryası yıpranan iPhone modellerini yavaşlattığını açıklayarak, ürünlerinin ömürlerinin 2 yıl gibi bir süre olduğu algısını oluşturmuştu.

Bir Apple ürünü 4 yıl kullanılabiliyor
 

Bu algı H. Dediu'nun araştırması ile kırılacak gibi görünüyor. Asymo analisti Horace Dediu'nun yaptığı araştırmalara göre; Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrü 4 yıl 3 ay.

Bu araştırmada; iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV gibi belli başlı Apple ürünlerinin yanında, diğer aksesuar ve yardımcı araçların da kullanım ömürleri hesaplanmış.

Dediu'ya göre; aktif cihaz sayısı ile satılan kümülatif cihaz sayısının kullanımını oranlanıp, ortalama kullanım ömrü hesaplanabiliyor. Genel geçer bir formül ile hesaplama yapan Dediu'nun bu tezine katılıyoruz.

Son olarak Apple ürünlerinin ortalama kullanım süresini; Mac, MacBook ve Apple TV gibi sabit bir yerde duran cihazların arttırdığını söyleyebiliriz.

Kaynak: Teknolojioku

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.